"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΊΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΠΑΖΙΑ(Κ)Α...

Από τον αρθρογράφο του "Πρόταγκον" Ανδρέα Στασινό.
 
-***********- 

Εκαναν ρουσφέτι στην Περιστέρα;
Ανδρέας Στασινός 1 Αυγουστου 2016, 19:26


Άλλη μία κακάσχημη του "Θιάσου".

Εδώ με μπούργκα, παρέα με ομοϊδεάτες 
της... Έλληνες.

Η κυρία Μπαζιάνα είναι μία ικανή επιστήμονας που είχε την τύχη να βρίσκει ανοιχτές πόρτες και φιλικό θεσμικό πλαίσιο 
Η οργανική θέση της Περιστέρας Μπαζιάνα στο εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι δασκάλα πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο. Μάλλον περιορισμένης εμβέλειας για τα προσόντα της, είναι η αλήθεια. Η κυρία Μπαζιάνα έχει διδακτορικό στο ΕΜΠ και αξιοπρεπή αριθμό δημοσιεύσεων. Αντίστοιχο βιογραφικό έχουν και άλλοι πολλοί. Όμως είναι η κυρία Μπαζιάνα που βρίσκεται στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου.

Η σύντροφος του Πρωθυπουργού αποσπάστηκε και φέτος (για τρίτη χρόνια) ως ερευνήτρια. Για πρώτη φορά είχε αποσπαστεί το 2014, όταν ο σύζυγος της δεν ήταν, φυσικά, Πρωθυπουργός, αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθησε η απόσπαση στην Κοζάνη και εν συνεχεία η επιστροφή στην πρωτεύουσα. «Αν κάποιος θέλει να βάλει εναντίον του συζύγου μου, ας το κάνει απευθείας. Δεν δέχομαι να γίνομαι βορά πολιτικής χυδαιότητας» είχε πει η ίδια όταν σηκώθηκαν μερικοί ψίθυροι κριτικής. Και πράγματι, η αλήθεια είναι πως με το γράμμα του νόμου τίποτα δεν χαρίστηκε στην κυρία Μπαζιάνα.

Να πώς έχουν τα πράγματα:
Τι σπούδασε η Περιστέρα Μπαζιάνα;
Η Περιστέρα Μπαζιάνα σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκεί μάλιστα βρέθηκε στα δικαστήρια με έναν καθηγητή της τον οποίο κατηγόρησε για κλοπή ακαδημαϊκού της έργου. Δικαιώθηκε, έλαβε αποζημίωση αν και σε μεταγενέστερη δίκη ήταν η σειρά του καθηγητή για να κερδίσει. Τέλος πάντων, η κυρία Μπαζιάνα ήρθε στο Μετσόβιο, στο εργαστήριο του αειμνήστου καθηγητή Μπαντουβάκη, όπου και εργάστηκε ως ερευνήτρια, συνεχίζοντας παράλληλα και τη διδακτορική της διατριβή. «Εχει ένα καλό διδακτορικό και ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις» παρατηρεί άνθρωπος που γνωρίζει τα ακαδημαϊκά του χώρου. «Ωστόσο αντίστοιχο βιογραφικό θα μπορούσες να βρεις και σε άλλους, δεν έχει δα κάτι το μοναδικό» συμπληρώνει.

Πρώτη απόσπαση: ερευνήτρια στο Μετσόβιο
Η κυρία Μπαζιάνα έκανε τα χαρτιά της για να διοριστεί ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή σε Γυμνάσιο ή Λύκειο. Όμως οι μνημονιακές περικοπές την υποχρέωσαν, όπως και πολλούς άλλους, να αιτηθεί τη μετάταξη της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2014 αποσπάστηκε ως ερευνήτρια στο Μετσόβιο. Η θέση αυτή προβλέπει ερευνητικό έργο, αλλά όχι διδακτικό. Πώς παίρνεις αυτή τη θέση; Πρέπει να εκδηλώσει ενδιαφέρον η Σχολή και να υπάρξει έγκριση από το αρμόδιο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά ακολούθησε η Κοζάνη.Στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Καθηγήτρια στην Κοζάνη
Πώς πήρε η κυρία Μπαζιάνα τη θέση; Ηταν μία «θέση 407», που λένε και στα Πανεπιστήμια. Δηλαδή η Σχολή έκανε χρήση του Προεδρικού Διατάγματος 407 που της επιτρέπει να κάνει έκτακτες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού. Εννοείται ότι Περιστέρα Μπαζιάνα είχε και εδώ τα τυπικά προσόντα. Δήλωσε τότε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: «Η κυρία Μπαζιάνα έχει κάνει αίτηση να διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και, πλέον, της κάνουμε εμείς την προσφορά να διδάξει, καθώς, πράγματι, διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα.»

Η ρύθμιση Φίλη
Οσο η Περιστέρα Μπαζιάνα δίδασκε, μία φορά την εβδομάδα, στην Κοζάνη, στο υπουργείο Παιδείας προετοίμαζαν μία ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Απρίλιου του 2016. Ο Γιώργος Μαυρωτάς, του Ποταμιού, κατήγγειλε ότι επρόκειτο για μία ρύθμιση που γράφτηκε και κόπηκε στα μέτρα της πρωθυπουργικής συντρόφου. Η ρύθμιση έδινε τη δυνατότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς «ιδιαίτερα αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων» να μεταταγούν σε θέση κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στα Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ). Τότε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης δήλωνε ότι «δεν ξέρω αν αφορά και αυτήν την κοπέλα, υπάρχουν πάντως άλλα 100 άτομα που υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία…» Πάντως, ναι, την αφορούσε «την κοπέλα». Και κυρίως την αφορούσε η άρση περιορισμού στις μετατάξεις –με το προηγούμενο καθεστώς έπρεπε να μεσολαβούν πέντε χρόνια ανάμεσα στις μετατάξεις ενός εκπαιδευτικού. Κάνοντας χρήση αυτού του νόμου και, φυσικά, με ενεργό το ενδιαφέρον της Σχολής, η κυρία Μπαζιάνα θα διδάσκει στα εργαστήρια των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Αντίστοιχες αποσπάσεις έλαβαν άλλοι 79 εκπαιδευτικοί. Από αυτούς δύο την ακολουθούν στο Πολυτεχνείο, ένας στο ίδιο εργαστήριο και άλλος ένας στους Αρχιτέκτονες.

Και τώρα φτάνουμε σε αυτό που μουρμουρίζετε από την αρχή. Είναι ρουσφέτι όλο αυτό; Εκανε ο Πρωθυπουργός της Αριστεράς, ο άνθρωπος που κατήγγειλε την οικογενειοκρατία, αυτό το ρουσφέτι στη σύντροφο του; Λοιπόν η κυρία Μπαζιάνα δεν έχει πάρει καμία θέση που απαιτούσε προσόντα περισσότερα από αυτά που η ίδια διαθέτει. Και διαθέτει καλά προσόντα. Που, είπαμε, διαθέτουν και πολλοί άλλοι. Όμως είναι λες και όλο το σύστημα «συνωμότησε» και πήγε και «κούμπωσε» πάνω στις ακαδημαϊκές και υπαλληλικές της ιδιαιτερότητες. Για να το θέσουμε αλλιώς, η κυρία Μπαζιάνα είναι μία ικανή επιστήμονας που είχε την τύχη να βρίσκει ανοιχτές πόρτες και φιλικό θεσμικό πλαίσιο. Και, στην τελική, δεν πήγε να κάνει και εγχειρήσεις. Και εδώ βρίσκεται το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και η διαφορά της από όλους τους προηγούμενους.