ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ... ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΔΕΙΑΝΟ

Αυτό είναι το άρθρο του Βήματος για... ένα πουκάμισο αδειανό...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ "ΒΗΜΑΤΟΣ"
Ευρωμαραθώνιο για το θέμα του χρέους ξεκινά ο Αλ.Τσίπρας
Επίσκεψη στις Βρυξέλλες - Διμερείς συναντήσεις με Γιούνκερ, Σουλτς, Μέρκελ, Ολάντ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  18/10/2016 09:09 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  16:54

Με την επίσκεψη στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου -19 με 21 Οκτωβρίου-, την Τετάρτη το απόγευμα, ξεκινά ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με ευρωπαίους ηγέτες και κοινοτικούς παράγοντες για το θέμα του χρέους. Παράλληλα, το Μαξίμου βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με αμερικανούς αξιωματούχους που έχουν πρόσβαση στην Κριστίν Λαγκάρντ.
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου   
 18:00 (τοπική ώρα)    Αναχώρηση από Αθήνα προς Βρυξέλλες   
 21:30 (τοπική ώρα)    Διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη   
 Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου   
 (προς καθορισμός ώρας)    Διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ   
 (προς καθορισμός ώρας)    Διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Φρανσουά Ολάντ   
15:15 (τοπική ώρα)     Διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς   
16:00 (τοπική ώρα)    Άφιξη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο   
17:00 (τοπική ώρα)    Ανταλλαγή απόψεων των Ηγετών με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς    
17:30 (τοπική ώρα)    Οικογενειακή φωτογραφία    
17:45 (τοπική ώρα)    Πρώτη συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου   
20:00 (τοπική ώρα)    Δείπνο εργασίας   
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου   
9:15 (τοπική ώρα)    Άφιξη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο   
9:30 (τοπική ώρα)    Διμερής συνάντηση με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κα. Άνγκελα Μέρκελ   
10:00 (τοπική ώρα)    Δεύτερη συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου   

Όπως αναφέρουν τα Νέα, η κυβέρνηση επιδιώκει μέσω των ΗΠΑ να κατανοήσει τις προθέσεις του ΔΝΤ σε σχέση με τον ρόλο του στο ελληνικό πρόγραμμα και επομένως να εκτιμήσει τις πιθανότητες λήψης μιας απόφασης των δανειστών για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
Ο πρωθυπουργός στηρίζεται στις διαβεβαιώσεις των Αμερικανών ότι θα πιέσουν ώστε η λύση για το χρέος να εξευρεθεί πριν από το τέλος του έτους. Ωστόσο, δεν παραβλέπει την άρνηση του Βερολίνου να ανοίξει η όποια συζήτηση για τον προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσής του πριν από τις γερμανικές εκλογές.
Το επιχείρημα του Μαξίμου πως η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα, άρα και οι δανειστές θα πρέπει να δώσουν τη λύση για το χρέος, βρίσκει μεν ευήκοα ώτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όχι όμως και πρόθυμους να παρακάμψουν τον Σόιμπλε συμμάχους.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες προκειμένου την Πέμπτη το πρωί να ξεκινήσει έναν μαραθώνιο επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους με αντικείμενο την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενδεχομένως και με τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενώ πιθανολογείται ότι θα έχει συναντήσεις και με τους Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.
Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει μέσα από τις επαφές του να καταλάβει τις προθέσεις των ευρωπαίων ηγετών και θεσμικών παραγόντων και συγχρόνως θα πιέσει προς την κατεύθυνση της λήψης αποφάσεων για το χρέος. Θεωρείται, δε, βέβαιο ότι θα πει στους συνομιλητές του πως η κυβέρνησή του επιθυμεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν.


Κι αυτά τα σχόλια των αναγνωστών... Αφαιρέσαμε μόνο τα σιχαμερά γκρίκλις (γραικύλικα).

Σαχλαμάρες για τους αφελείς. | 13:16
Ολόκληρο το χρέος να μας χαρίζανε και όλες τις αποζημιώσεις να μας δίνανε και άλλα τόσα για «pour boir», πάλι κάποιοι θα τα τρώγανε, θα τα βγάζανε έξω και εμείς θα μέναμε πάλι άεργοι και συνεπώς άνεργοι. Αν δεν ξυπνήσουμε και δεν αλλάξουμε τρόπο ζωής και σκέψεως, είμαστε καταδικασμένοι σε δυστυχία και θα σβήσουμε. Όποιος δεν μπορεί να επιλέξει κάτι αξιόπιστο (πράγμα δύσκολο) ας απορρίψει τουλάχιστον κάτι που αποδεδειγμένα έχει βεβαρυμμένο παρελθόν και ευθύνεται για τη δυστυχία του. Η εμμονή σε ίδιες επιλογές του παρελθόντος είναι «αυτοκτονία» και την αξίζουν απόλυτα όσοι δεν έχουν το θάρρος να το δούνε και να το καταλάβουν.

Ψήφοι             +6                           0

τσάμπα Μαραθώνιους | 18/10/2016 19:35
γιατί τρέχει τσάμπα Μαραθώνιους; Γιατί δεν κάθεται κάτω να τους παίξει μια πεντοζάλη ή ένα νταούλι ή ένα μπαγλαμά και να τους κάνει να τρέχουν αυτοί γιαυτόν;
X.M.
Ψήφοι            +8                            0

Μεταρρυθμίσεις;;; ΓΙΟΚ! | 18/10/2016 18:46
Γιοκ και λεφτά!
Εδώ Κολομβία, εδώ Κολομβία! Εδώ αριστερά!
Ψήφοι            +9                             0

Μαραθώνιος θα είναι επώδυνος εξαντλητικός | 18/10/2016 18:26
Οι δεξιές, συντηρητικές κυβερνήσεις που μισούν αισχρά τις αριστερές, μάλλον θα ξεφουντώσουν νταούλια στα μούτρα του Τσίπρα, παρά να του διαθέσουν φράγκο. Το πράγμα είναι απλό: αν διαθέσουν φράγκο στην μισητή αριστερά που έχουν καταδιώξει κακήν κακώς από τις κοινωνίες τους, θα είναι σαν να αρχίζουν να ανοίγουν τον ίδιο τους το λάκκο. .Δηλαδή, αποτρελαθήκαμε τελείως; Θα επιτρέψουν την αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα να θριαμβεύσει πάνω στις δεξιές/συντηρητικές; Ο Μαραθώνιος θα είναι επώδυνος εξαντλητικός. Όχι για τον Τσίπρα, αλλά για τον πολίτη.
αριστερός; φράγκο δεν θα πάρει!
Ψήφοι             +1                     -4

 Άραγε | 18/10/2016 17:55
κοροϊδεύει τον εαυτό ή προσπαθεί για μια ακόμη φορά να κοροϊδέψει εμάς;
Κοροϊδίες τέρμα
Ψήφοι           +8                     0

Μετά από τις ανύπαρκτες μεταρρυθμίσεις! | 18/10/2016 17:10
Μετά από περισσότερες ακόμα προσλήψεις δικών μας στο δημόσιο κηφηνάριο! Μετά από πλήρη αποτυχία! Μετά από αποφάσεις αλαλούμ! Μετά από διοίκηση του κ_λου! θα παει καμαρωτός και χάσκοντας να ζητήσει και τα ρέστα! Α ναι να ζητήσεις και τις αποζημειώσεις! Κι από την Αίγυπτο, τα της Κλεοπάτρας μας! Κι από Ιράν λόγω Ξέρξη! Κι από Αφρική λόγω μαύρη μαυρίλα πλάκωσε ή ό,τι άλλο κατεβάσει η γκλάβα σου η άδεια!
Αριστερά = αποτυχία!
Ψήφοι           +8                      0

 Βρίσε τους κι άλλο λίγο! | 18/10/2016 17:01
Κάνε κι άλλες κομπίνες! Φτύσε τους κι άλλο λίγο! Άρπαξε κι άλλα! Πες άλλα αντί άλλων! Παίξε και τα νταούλια σου! Και τους ζουρνάδες σου! Κι αυτοί όλοι θα φοβηθούν! Θα πούνε μα τι είναι τούτο το λαμπερό πλάσμα!!! Ν Ο Τ!! Και θα σε στείλουν από κει που΄ρθες! Αλοίμονο μας, ώσπου να φύγεις!
Για τη μίζα και την καρέκλα, όλα!
Ψήφοι             +8                       0

ανεργία και κακοδιοίκηση... | 18/10/2016 15:30
αν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέες θέσεις εργασίας και δεν σταματήσετε το κλείσιμο επιχειρήσεων τι σας χρειάζεται η χώρα?Όλα τα άλλα είναι γιά το θεαθείναι. Όσον αφορά το κλείσιμο των καναλειών,πως θεωρείτε ότι κάνετε φιλεργατική διακυβέρνηση όταν κλείνετε ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ με χιλιάδες εργαζόμενους. Το λιβάνισμα που επιδιώκειτε από τα ΜΜΕ θα έρθει μόνο του όταν οι άνεργοι βρούν δουλιά. Αντίδωρο με πακέτα ρύζι και σακουλάκια φακές είναι γιά τους ανάξιους και αυτό δεν είμαστε οι Έλληνες. Είμαστε δουλευταράδες και υπερήφανος λαός. Το χρέος θα ρυθμιστεί όταν δούνε ότι η πολιτική σας είναι αναπτυξιακή.
gk
Ψήφοι              +26               -2

Απάντηση σε gk
Απάντηση | 18/10/2016 17:02
Για τη μίζα, για τη μάσα, για την αρπαγή!
Για μια θεσούλα στο κηφηνάριο!
Ψήφοι              +4                   0

 ΧΑΧΑΧΑ | 18/10/2016 13:43
Αστα Αλέξη...Ετοιμάσου για πατσαβουριά από τώρα....
Babis
Ψήφοι               +29              -3

 Ο "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ" κ. Τσίπρα, | 18/10/2016 12:07
στην σημερινή εποχή που ζούμε, δεν γίνεται με τα χέρια στις τσέπες, χωρίς γραβάτα, αλλά με κόκκινες κορδέλες στον γιακά. Εκτός και εάν πιστεύετε ότι εσείς μπορείτε να ανατρέψεται το χρηματιστικό "κεκτημένο" της Δύσης. Πολύ φοβούμαι ότι πάλι "αυταπατάστε", διότι η Ελλάδα δεν ανήκει ούτε κατά προσέγγιση στον ελπιδοφόρο όμιλο των BRICS, οι οποίοι σας έστειλαν επίσης κατά διαόλου.
Μιχαήλ Λέων
Ψήφοι                +33              -4

 Είμαστε Έλληνες, ή όχι???? | 18/10/2016 11:39
Το άμεσο συμφέρον της χώρας μας, είναι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, και η διευθέτηση του χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, διότι σήμερα ΔΕΝ είναι! Όποιος είναι αντίθετος σε αυτήν την λογική, δεν εξυπηρετεί εθνικά συμφέροντα. Δικό του θέμα, η διερεύνηση των αιτιών που τον οδηγούν σε αντεθνικά μονοπάτια {= κομματικός αμοραλισμός, παρωπίδες κοκ} Η σύγκριση με την Γερμανία είναι ουτοπία. Η ατμομηχανή της Ευρώπης σε σύγκριση με την περιφερειακή, τουριστική και αποβιομηχανοποιημένη Πατρίδα μας, μάλλον δεν βοηθάει στην αφοσοίωση στον Εθνικό στόχο Ας το ξανασκεφτούμε όλοι, και ας επικεντρωθούμε στην εξεύρεση της βέλτιστης πρότασης για την βιωσιμότητα του Χρέους. Την ανάπτυξη για όλους
Μετανάστης
Ψήφοι              +23             -7