ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΤΑΤΟΝ!..

Τα έξι σημεία επαφής του εικονιζομένου, 
με το κοινό της θεσσαλονικης.

Το 1963, 500 αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί για 10 μέρες στον Άγιο Αθανάσιο (Θεσσαλονίκης), γιατί το χιόνι είχε ξεπεράσει τα 2,0 μέτρα! Άλλο όμως το 1963, κι άλλο το 2017!..
Το 1963 ήμασταν Ελληνικό κράτος, οργανωμένο δυνατό, το 2017 είμαστε μια πολιτική μπανανία-προτεκτοράτο της βρωμο-ΕΕ... Και μη χειρότερα!
Λίγα εκατοστά χιονιού στην πόλη της Θεσσαλονίκης εν έτει 2017, στάθηκαν αρκετά για να φέρουν τα πάνω-κάτω στη δημόσια ασφάλεια, την υγεία, την συγκοινωνία, τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Νέκρωσαν τα πάντα σ’ αυτήν, από νερά μέχρι υπονόμους, και από ταξί έως αεροπλάνα! Με τις Αρχές -ποιες Αρχές;- και τους πατεντάτους σκυλο-κομματάρχες αυτοδιοικητικούς ή άλλους τινές, να ξύνουν τα παπάρια τους και να γελούν ανισόρροπα, ή να παριστάνουν τους αδιάφορους και να αναθεματίζουν το Κράτος, δηλαδή τους ίδιους τους εαυτούς τους!

Έφτασαν μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ξεφτίλας και ανισορροπίας αυτοί οι κύριοι, χωρίς κανένα, απολύτως, ίχνος... κυριοσύνης, που άρχισαν να μηνύουν τους... εαυτούς τους, έτσι για να προκαλέσουν τον κοινό γέλωτα, αν όχι την κοινήν μήνιν, την κοινή κατάρα γι αυτούς, και επί των τέκνων αυτών!.. Ναι, έτσι έχει το πράμα.. Τέτοια ξευτίλα!..  
Να πάρουμε πρώτα τον ΟΑΣΘ. Τον κυρίαρχο και γενικό δερβέναγα των συγκοινωνιών μιας πόλεως 1,5 εκατομ. κατοίκων -ανάθεμα σ’ αυτόν που διέλυσε όλα τα άλλα μέσα της να τον δημιουργήσει, πίσσα στα κόκαλά του- ο οποίος από μεγάλος και τρανός που μας το έπαιζε -και μας το παίζει- απεδείχθη νάνος, πιο νάνος κι από τους νάνους, τόσο με τον σαράβαλο στόλο των οχημάτων του που διαθέτει, αναντικατάστατο εδώ και δεκαετίες, όσο και τις ανύπαρκτες τεχνικές υποδομές του, για να αντιμετωπίσει τα, έτσι κι αλλιώς, ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, τα οποία αν δεν ήταν ακραία, δεν θα ήταν και χειμώνας!
Μάταια ο κόσμος περίμενε στις στάσεις τα λεωφορεία να πάει στις δουλειές του, στα νοσοκομεία, στα πάσης φύσεως κέντρα υγείας, στην αγορά για τα ψωνια του, αυτά ήταν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια, άλλα γιατί πάγωσαν -λέει- τα πετρέλαια στις μηχανές τους, και άλλα γιατί πάγωσαν επίσης, τα υδραυλικά στις πόρτες τους εισόδου-καθόδου και δεν άνοιγαν! Και όταν δεν ανοίγουν ή δεν κλείνουν οι πόρτες σε ένα αστικό λεωφορείο ή άλλο, το λεωφορείο δεν ξεκινάει, σωστά, με τίποτα!
Αν έτσι έγινε, πράγματι, τέτοιες γελοίες δικαιολογίες ειπώθηκαν, περίεργο είναι γιατί δεν επενέβησαν ακόμα οι Εισαγγελικές αρχές, κανένας από αυτούς τους ευαίσθητους για όλα τα δικαιώματα των κακούργων Εισαγγελέας, να μπαγλαρώσει  αμέσως, στο αυτόφωρο όλο το Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, αλλά και τον τελευταίο οδηγό του, αφού, αν εμάς μας πιάσουν οι τροχονόμοι να μην έχουμε αλυσίδες στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου μας σε κάποιον έλεγχο χειμώνα καιρό στο δρόμο, έχουν το δικαίωμα, το λιγότερο, να μας δώσουν κάποια τσουχτερή κλήση!
Πως μπορεί λοιπόν, ένας τεράστιος Οργανισμός που κρατάει την κίνηση του πληθυσμού μιας μεγαλουπόλεως στα χέρια του, και που λειτουργεί με τις πλάτες του Κράτους, να απολογείται με τέτοιες παιδαριώδεις δικαιολογίες, χωρίς να γνωρίσει την πραγματική όψη του Νόμου; Και εφόσον αυτός υπάρχει φυσικά, σε μια χώρα που μυξοκλαίγεται πάντα για την Δημοκρατία;
Αλήθεια, ποια Δημοκρατία; Του Σαμαρά; Του Καραμανλή; Του Γαπ; του Αντρίκουλα Γαμίκουλα; Του Σημίτη; Του Τσίπουρα; Ή του Μητσο-Τακατάκα, που σε λίγο θά ΄ρθει, παν’ τ’ άλογο καβάλα που λέει και το τραγούδι;
Ζούμε τη "Δημοκρατία των Κιβδήλων Πολιτικών Προσώπων”. Αυτό και τίποτα άλλο. Η Δημοκρατία έχει χάσει την έννοιά της, έχει χάσει το κύρος της, την σοβαρότητά της, περιορίστηκε σε μια ηλίθια κάλπη για τα χαχόλια της βάσης, η οποία στήνεται συντεχνιακά και αυτή, όποτε τους γουστάρει και όποτε τους καπνίσει, αυτών των πολιτικών σκυβάλων! Για να εκτονώνεται ο λαός ο ευνουχισμένος, και να απολαμβάνει την τύφλα του τη μαύρη!
Από την πλευρά των δήμων. Όσα  ακούμε ή διαβάζουμε, δεν το χωράει ο νους μας! Μετά από τρεις μέρες, τώρα ψάχνουν να βρουν αλατιέρες-μηχανήματα, τώρα συσκέφτονται τι θα κάνουν, τώρα ξύνουν τις κεφάλες τους τις άδειες, αλλά ο νους τους δεν κατεβάζει τίποτα, και πως να το κάνει ο φουκαράς; αφού το εσωτερικό του στερείτε παντελώς φαιάς, ή άλλης εγκεφαλικής, διεγερτικής ουσίας!
Κοντός ψαλμός αλληλούια. Και επειδή το άρθρο γράφτηκε χθες, αλλά ανεβαινει τώρα, διαβάστε παρακάτω, σήμερα, τι έκαναν οι Εισαγγελικές -επιτέλους- Αρχές της Θεσσαλονίκης, οι οποίες φαίνεται να μην είναι και αυτές σε... χειμερία νάρκη, να λειτουργούν!

ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ποινικές ευθύνες για τα σημαντικότατα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση των προηγούμενων δύο 24ωρων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις φθορές που προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ και διανομής θερμότητας -μέσω αερίου- στο καταναλωτικό κοινό της πόλης, ερευνά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε...
Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της κοινώς επικίνδυνης βλάβης και της έκθεσης σε κίνδυνο.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητάει να δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση της δυσχέρειας στην κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους και της προφύλαξης των συσκευών στη διανομή νερού και αερίου προς τα νοικοκυριά, όπως επίσης ποιοι ήταν οι αρμόδιοι για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και ποιοι ήταν επιφορτισμένοι με την εποπτεία των οργάνων για τη λήψη των προστατευτικών/προληπτικών μέτρων για τις παραπάνω καταστάσεις.
Ζητεί ακόμα να διευκρινιστεί ποια μέτρα ελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Ο αρμόδιος πταισματοδίκης καλείται να λάβει μαρτυρικές καταθέσεις από εκπροσώπους του ΟΑΣΘ, των σωματείων ΤΑΞΙ, των συλλόγων καταναλωτών, αλλά και κάθε άλλου προσώπου που μπορεί να συνεισφέρει κάποια στοιχεία στην έρευνα.
Καλείται να συλλέξει τα απαιτούμενα έγγραφα, και εφόσον προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, να λάβει απ' αυτούς ανωμοτί καταθέσεις.

 
Στην αναβροχιά, καλό ειν’ και το χαλάζι...