ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

“ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΆΕΙ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΤΌΠΟ;”

Ο Χρυσός Γόνος του Σύριζα, ο οποίος έχει 
να δει τον Τσίπουρα, δυο χρόνια!..

Σήμερα, υπάρχουν τρεις, πραγματικά, ανατριχιαστικές ειδήσεις, οι οποίες πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά τον Έλληνα πολίτη, όχι εις τιποτ’ άλλο, αλλά στον βαθμό νοημοσύνης του, γιατί αποδεικνύουν περίτρανα:

  1. Την χιλιοειπωμένη φράση, “ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;”.
  2. Την αθλιότητα έως βαθειά αδράνεια, σήψη της Ελληνικής Δικαιοσύνης
  3. Την ανικανότητα, έως νωχελικότητα, αδιαφορία της ΕΛ.ΑΣ. να δράσει ακαριαία (ως Αστυνομία, δηλαδή), και να παρουσιάσει έργο, αποτέλεσμα.
  4. Και την φαιδρότητα-γελοιότητα, έως πλήρη υποβάθμιση του Ελληνικού κοινοβουλίου, το οποίο κατέληξε μια παρεούλα γελοίων καραγκιόζηδων, οι οποίοι απασχολούνται το κύριον, με ζητήματα... καφενείου!

Εγώ δεν θα γράψω πολλά λόγια, απλώς θα σταχυολογήσω κάποια κείμενα μέσα από την αρθρογραφία αυτών των ειδήσεων, των σημερινών, τα συμπεράσματα θα τα βγάλτε μόνοι σας, θα προβληματιστείτε, γιατί αν δεν προβληματιστείτε ή δεν συλλογιστείτε εσείς (όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά), όσα και να γράψουμε εμείς, θα είναι λόγια, λόγια, λόγια... Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!



Το πρώτο (1) σταχυολόγημα έχει να κάνει με τις θέσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, γιατί, όσα και να του καταλογίζουν οι αντίπαλοί του, όσα και να του σέρνουν, αυτός ο κύριος πολλές φορές έχει, και πυγμή, και τσαγανό, και θάρρος να λέει κάποια πράγματα με το όνομά τους! Λέει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης:

Ο Αρτέμης Σώρρας πούλησε τη διαστημική τεχνολογία του θεού Απόλλωνα στον Ομπάμα, πήρε 3 τρισ. δολάρια, αλλά μαζεύει 20, 30 και 60 ευρώ από τον κόσμο για να κάνουν αίτηση», είπε, σκωπτικά, ο Αδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ...

Ο Γκέιτς δεν έχει ούτε 80 δισ. ευρώ» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση Σώρρα. «Απλώς, η υπόθεση Σώρρα δεν αφήνει περιθώριο λογικής. Μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας είναι έτοιμο να πιστέψει κάθε παραλογισμό… Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ...

Αν δεν είχαμε κινητοποιηθεί, σήμερα ο Σώρρας δεν θα είχε 200 γραφεία, θα είχε 3.000», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Μου προκαλεί τρόμο ότι βρέθηκε πρωτοδίκης που δέχθηκε ότι ο Σώρρας έχει σήμερα 600 δισ. ευρώ. Το κρίνει αυτό δικαστής που δικάζει ανθρώπους;», διερωτήθηκε. «Πρόκειται για αμετάκλητη απόφαση, γιατί δεν ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα, και γυρνάει ο Σώρρας και τη δείχνει», συμπλήρωσε...”.

Σε άρθρο του στο liberal.gr ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας επίσης για την υπόθεση Σώρρα, ανέφερε ένα περιστατικό που συνέβη πριν από τρία χρόνια και απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι άφραγκος: «Πριν από 3 περίπου χρόνια με πήρε στο τηλέφωνο ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος/εκδότης του οποίου η εφημερίδα πτώχευε να με ρωτήσει την γνώμη μου για τον Σώρρα: -Άδωνι σε παίρνω διότι έχεις ασχοληθεί με τον Σώρρα και θα ήθελα να μάθω την γνώμη σου. Ήρθε να μου αγοράσει την εφημερίδα και επειδή έχω μεγάλη ανάγκη το σκέφτομαι” μου είπε. Του απήντησε ότι “αν ακόμη και σύ που είσαι τόσα χρόνια στην πιάτσα, εναποθέτεις τις ελπίδες σου στον Σώρρα, φίλε δεν υπάρχει σωτηρία. Για να μην σε απογοητεύσω όμως ζήτα του ένα αστείο ποσό 5.000 π.χ. για να ελέγξει τους τίτλους σου και αν στα δώσει γράψε μου.

-Τί εννοείς; -Ότι δεν έχει ούτε 5.000;

-Ναι, του είπα.

Μετά από λίγες μέρες με ξαναπήρε για να μου πει το αυτονόητο... Κανονικά ουδείς θα ησχολείτο με τον Αρτέμη Σώρρα, και αυτός θα έτρεχε για το μεροκάματο. Όμως ήταν αρκετά πονηρός για να καταλάβει ότι οι Έλληνες είναι εξαιρετικά αφελείς και εξαιρετικά οργισμένοι και αποφάσισε να κερδίσει από αυτό... Στην προσπάθειά του όμως να το κάνει προσέφερε σε όλους μας μια ακόμη ευκαιρία, την πιο ακραία ίσως για να καταλάβουμε πόσο γελοίο Κράτος έχουμε...



Και συνεχίζει ο κ. Γεωργιάδης σε άρθρο του που αναφέρεται στη μήνυση που είχε υποβάλει για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά του Αρτέμη Σώρρα:

Η μήνυση έφθασε στο ακροατήριο, δεν ειδοποιήθηκα να παραστώ, και εκεί βρέθηκε μία πρωτοδίκης που έκρινε ότι απεδείχθη ότι ο κ. Σώρρας είναι κάτοχος πληρεξουσίου βάσει του οποίου έχει καταθέσει 600 δισ. δολλάρια υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου κ.λπ., κλπ.

Μου πήρε ώρα να πιστέψω ότι υπάρχει τέτοια δικαστής, η οποία δικάζει και κρίνει ζωές ανθρώπων, που δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι αν υπήρχε άνθρωπος με 600 δισ. δολάρια (τελικά ο Σώρρας ισχυρίζεται ότι έχει 3 τρισ. δολάρια) θα ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στο πλανήτη, καθώς ο Μπιλ Γκέιτς που θεωρείται σήμερα ο πλουσιότερος δεν έχει ούτε 80 δισ. δολάρια καλά-καλά... Κι όμως, τέτοιοι δικαστές υπάρχουν και μας δικάζουν!..

Με αυτή την απόφαση-σημαία ο Σώρρας, εξαπλώθηκε τα χρόνια που μεσολάβησαν σαν καρκίνος σε όλη τη χώρα, φτιάχνοντας έναν κλασικό παρακμιακό συνομωσιολογικό οργανισμό. Φανατισμός, για όλα φταίνε οι Εβραίοι και σφόδρα αντιχριστιανικός με αρκετή δόση παγανισμού για να δείχνει αρχαιοπρεπής (δυστυχώς όλα αυτά εξευτελίζουν φυσικά και δεν τιμούν την Αρχαία Ελλάδα και την ιστορία της δυστυχώς). Διακόσια γραφεία μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα είναι πράγματι εντυπωσιακός αριθμός. Περισσότερα από όλα τα κόμματα και συνεχίζει να εξαπλώνεται υποσχόμενος τώρα την πλήρη εξόφληση όλων των χρεών των οπαδών του σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, όταν βεβαίως εξοφληθούν τα ομόλογα, που είναι όμως πλαστά...



Το δεύτερο (2) σταχυολόγημα, για την Ελληνική δικαιοσύνη, πέραν των όσων είπε γι’ αυτήν και ο κ. Γεωργιάδης, είναι το άρθρο του Μιχάλη Κυριακίδη για το ίδιο θέμα εδώ: http://www.polispress.gr/%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B8%CE%B1-%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B5/, αλλά και παρακάτω αυτούσιο σχεδόν, για να μην το ψάχνετε: 

Να γιατί θα ζούμε για αρκετές δεκαετίες με τα μνημόνια


Η είδηση είναι πραγματική και αποκαλυπτική για την κοινωνία που ζούμε.

Όπως αποκάλυψε το liberal.gr, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του Δημοσίου, διέταξε εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με … ομόλογα του Aρτέμη Σώρρα!

Ναι, του γνωστού νέου «σωτήρα», ο οποίος εμφανίζεται ως διάδοχος εκείνων που μας υποσχέθηκαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια «με ένα νόμο και ένα άρθρο», θα εξαφανίσουν το χρέος και όλα τα γνωστά και όταν ανέλαβαν χρησιμοποιώντας όλους αυτούς τους μύθους την εξουσία, μας φόρτωσαν με άλλο ένα μνημόνιο- το χειρότερο- και μας φορτώνουν με αβάσταχτους φόρους..

Ο κ. Σώρρας, λοιπόν, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια, τα πρώτα χρόνια της κρίσης, εμφανίστηκε από ΗΠΑ προερχόμενος, υποσχέθηκε ότι διαθέτει 600 δισ. ευρώ για την εξόφληση του ελληνικού χρέους, αλλά και όλα τα χρέη μας, υμών των πολιτών, τώρα εμφανίζεται πιο οργανωμένος. Έστησε γραφεία σε όλη τη χώρα και – δόξα τω Θεώ- υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες αφελείς που τον ακολουθούν.

Μάλιστα, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο, όπου δείχνει οπαδούς του Σώρρα να διαπληκτίζονται με έναν ιερέα σε μια συγκέντρωση τους σε καφενείο, καθώς προσπαθούσε να πει σε συγκεντρωμένους πολίτες να μην ακούνε όσα τους υπόσχονται.

Τα πράγματα, όμως είναι ακόμη χειρότερα. Με την υπ’ αριθμ. 67650/2013 απόφαση του, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αποφάσισε ότι τα 600 δισ. του Σώρρα υπάρχουν και η απόφαση αυτή είναι αμετάκλητη, διότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν φρόντισε να ασκήσει αναίρεση εναντίον της. Μάλιστα, αποφάσισε- σύμφωνα με το νόμο- «να διαβιβαστεί η δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνήσει την τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, ιδίως αυτών της ψευδούς καταμηνύσεως και της ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης». Διότι, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα λεφτά υπάρχουν, όσοι αμφισβητούν ότι υπάρχουν είναι ποινικώς διωκτέοι…


Κατόπιν αυτής της πρωτοφανούς απόφασης, οπαδοί του Σώρρα σπεύδουν σε δημόσιους οργανισμούς και εφορίες, με την δικαστική απόφαση ανά χείρας, απαιτούν να εξοφλούν τα χρέη τους με τα υποτιθέμενα λεφτά του «εθνικού ευεργάτη»…

Έτσι, ο εισαγγελέας της Β. Ελλάδας, ζητεί να εξεταστεί αν ο τέως διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης, έχει τελέσει αδίκημα και αν πρέπει να τιμωρηθεί.

Το παραμύθι του Σώρρα είναι ότι βρήκε 4 μετοχές στο μπαούλο της γιαγιάς του από μια «Τράπεζα της Ανατολής» που αξίζουν 760 δισ. ευρώ έκαστη και τις έχει δωρίσει υπέρ του ελληνικού δημοσίου στην ΔΟΥ Πατρών. Η συνολική αξία που κάνει να λαμβάνει το ελληνικό κράτος είναι 2,7 τρισ. ευρώ! Με λίγα λόγια μπορεί να αγοράσει 2-3 Ελλάδες!!! Ας σημειωθεί πως η Τράπεζα της Ανατολής έχει συγχωνευτεί με την Εθνική Τράπεζα εδώ το 1932, αφού κατέρρευσε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και οι ιδιώτες μέτοχοί της αποζημιώθηκαν με… πενταροδεκάρες…, δηλαδή 200 δραχμές ανά μετοχή.

Το θέμα απασχόλησε και την Βουλή. Ερωτήθηκαν δηλαδή από βουλευτές της αντιπολίτευσης οι αρμόδιοι υπουργοί εάν υπάρχουν σε οποιαδήποτε τράπεζα τα χρήματα που λέει ότι έχει ο Σώρρας και εάν πλήρωσε έστω και ενός πολίτη τα χρέη στο δημόσιο, αλλά οι υπουργοί αρνήθηκαν να απαντήσουν επικαλούμενοι το απόρρητο.

Να, λοιπόν… Τώρα καταρρέει ο μύθος με το σχίσιμο των μνημονίων, αποκτήσαμε ΤΟΝ ΜΥΘΟ. Πως όλα μας τα χρέη, κράτους και πολιτών θα μας τα ξοφλήσει ο νέος «σωτήρας…». Μάλιστα, επενδυμένος με μπόλικη αρχαιοπληξία, θεωρίες συνωμοσίας και εθνικοπατριωτισμό χρυσαυγίτικης χροιάς.. Και υπάρχουν όχι μόνον απλοί πολίτες, αλλά και κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης που τον πιστεύουν…

Να γιατί θα ζήσουμε για αρκετά ακόμη χρόνια με τα μνημόνια…



Το τρίτο (3) σταχυολόγημα, για την Ελληνική Αστυνομία, είναι ΕΔΩ: http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/o-andras-mustirio-pou-odigise-sti-sullipsi-tis-polas-roupa,

σε ένα άρθρο-χολλυγουντιανό σενάριο αρίστης ποιότητος, ενώ συγχαρητήρια έσπευσε πρώτος από όλους να προσφέρει στην ΕΛ.ΑΣ., ποιος άλλος; Ο Κούλης ο Μητσο-Τακατάκας. Τόση μεγάλη εντύπωση έκανε σ’ αυτόν τον κύριο η γρηγοράδα της Ελληνικής Αστυνομίας, να συλλάβει μια στυγνή εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου, μετά από 6 χρόνια διαφυγής μέσα από τα χέρια της!

Λέει, λοιπόν, το άρθρο αυτό επί λέξη -στην ουσία πλέκει το εγκώμιο, τον ηρωισμό, την γενναιότητα αυτής της ψυχρής εγκληματικής φυσιογνωμίας, η οποία ξευτελίζει την ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ολόκληρο το Ελληνικό κράτος:


Σύντροφος ζωής του Μαζιώτη και δυναμικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, έφτασε ως την ηγεσία του. Ταλαιπώρησε(!) τις Αρχές με τη δράση της και συνελήφθη την Πέμπτη.

Γεννήθηκε το 1969 στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο στο Μαθηματικό, ενώ δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα, είχε απασχολήσει τις Αρχές σε αρκετές περιπτώσεις. Το 1995 γνωρίζει το Νίκο Μαζιώτη στην κατάληψη του Πολυτεχνείου και προσάγεται και η ίδια. Έκτοτε ξεκινά ο ισχυρός τους δεσμός.

Προσάγεται ξανά το 1997, όταν ο Μαζιώτης συνελήφθη για την βόμβα (που δεν εξερράγη) έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση Αναρχικοί Αντάρτες Πόλης. Δεν προέκυψε κάτι εις βάρος της και αφέθηκε ελεύθερη.

Όσον αφορά στον Επαναστατικό Αγώνα, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2003 μέχρι και το 2009 έκανε 15 επιθέσεις, η Ρούπα θεωρείται από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ως ο «ιθύνων νους» της τρομοκρατικής οργάνωσης, το άτομο που επί της ουσίας κινούσε τα νήματα. Μάλιστα, στην Πόλα Ρούπα «χρεώνεται» η συγγραφή των προκηρύξεων.

Ο Μαζιώτης και η Ρούπα συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2010, ενώ στο σπίτι τους, στα Καλύβια Αττικής, βρέθηκαν σχέδια προκηρύξεων για μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα και χειρόγραφα προσχέδια προκηρύξεων. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η Πόλα Ρούπα περιγράφεται ως μια ιδιαίτερα σκληρή γυναίκα, εξίσου σκληρή με τον Νίκο Μαζιώτη. Τελικά, το ζευγάρι προφυλακίζεται.



Η Πόλα Ρούπα, ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια της κράτησης της στις φυλακές και μάλιστα είχε διαμαρτυρηθεί σε επιστολή για τις συνθήκες κράτησης της. Τον Ιούλιο του 2010, η Ρούπα έφερε στον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με τον Μαζιώτη, που πήρε το όνομα Λάμπρος, προς τιμήν του «συντρόφου» τους, Λάμπρου Φούντα, που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη, τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς.



Τον Οκτώβριο του 2011, οπότε και παρήλθε το 18μηνο, το ζευγάρι βγαίνει από την φυλακή, με περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παραμονή στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και παρουσία τους τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Οι όροι παραβιάστηκαν (σ.σ.: πως λέμε ξεκλείδωσαν την πόρτα) τον Ιούνιο του 2012, οπότε το ζευγάρι και το αγοράκι τους εξαφανίστηκαν.

(σ.σ.: έτσι απλά. Εδώ πράγματι, αξίζουν χίλια συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ.! Μπράβο Κούλη!..).



Ισπανία, Κρήτη, οδός Υψηλάντου 27 στα όρια Αμαρουσίου-Πεύκης (σ.σ.: Κρουαζιέρα στα νησιά μας θα σε πάω, γιατί σε... σέβομαι και σ’ αγαπάω)...



Ο πρώτος προορισμός, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ήταν η Ισπανία. Εκεί είχε καταφύγει το καταζητούμενο ζευγάρι και ο ανήλικος γιος τους. Για κάποιους μήνες, είχαν καταλύσει σε φάρμα-στέκι αναρχικών, με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, να ενημερώνουν τους Ισπανούς συναδέλφους τους. Οι Ισπανοί αστυνομικοί εντόπισαν παλαμικό αποτύπωμα του καταζητούμενου τρομοκράτη, ωστόσο η κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δεν είχε αίσια έκβαση.



Μετά ίχνη του ζευγαριού είχαν εντοπιστεί από την ΕΥΠ, στην Κρήτη, χωρίς όμως και εκείνη τη φορά να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα.

(σ.σ.: Ζήτωωωωω!.. Το παιχνίδι “Κλέφτες κι Αστυνόμοι” καλά κρατεί!..).



Τελικά, η Ρούπα νοικιάζει το διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Υψηλάντου 27, με ψεύτικα στοιχεία εμφανιζόμενη μαζί με το ανήλικο παιδί της, περίπου τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2012.

Το μίσθωμα ήταν 600 ευρώ το μήνα. Είχε δηλώσει ότι είναι μεταφράστρια και εργάζεται από το σπίτι.

Μετά τη σύλληψη του συντρόφου της και την εξαφάνισή της, η Ρούπα συνέχιζε πλέον μόνη της τη δράση της.



Ληστεία. Άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ. Μην πατήσεις το κουμπί του συναγερμού γιατί θα κινδυνεύσετε. Δεν είμαι διατεθειμένη να φύγω χωρίς χρήματα. Αν το πατήσεις θα έρθει η αστυνομία και θα έχουμε ένοπλη συμπλοκή



Από την τράπεζα του νοσοκομείου «Σωτηρία» αφαίρεσε 125.000 ευρώ. Από εκείνη στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας πήρε 180.000 ευρώ. Τα χρήματα από την πρώτη τα χρησιμοποίησε για το σχέδιο εναέριας απόδρασης του συντρόφου της, άλλων έγκλειστων για τρομοκρατία και ποινικών, αλλά και για την «ακριβή ζωή» της παρανομίας. Για τα 180.000 ευρώ από την Μαλεσίνα οι Αρχές εκπονούσαν μία σειρά από σενάρια. Η 47χρονη άλλωστε ήταν η μόνη που έχει τα «κλειδιά» από τις γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, ενώ ως συνοδοιπόρους είχε, έλεγαν τότε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, μία ακόμη γυναίκα και έναν άνδρα.



Πάντως, με κείμενό της η Πόλα Ρούπα έδινε λεπτομέρειες για την αποτυχημένη προσπάθειά της (εναέρια απόδραση Μαζιώτη) και αναλάμβανε την ευθύνη της ληστείας για την χρηματοδότηση του σχεδίου της.



«Ληστεία. Άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ. Μην πατήσεις το κουμπί του συναγερμού γιατί θα κινδυνεύσετε. Δεν είμαι διατεθειμένη να φύγω χωρίς χρήματα. Αν το πατήσεις θα έρθει η αστυνομία και θα έχουμε ένοπλη συμπλοκή. Τότε υπάρχει κίνδυνος» είχε πει η Πόλα Ρούπα στην υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία.



Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 08:00 το πρωί της 25ης Ιουνίου 2015. Η μοναδική φορά που έδειξε το πιστόλι της η Πόλα Ρούπα ήταν όταν προσέγγισε την υπάλληλο που πήγε να ανοίξει την τράπεζα. Η καταζητούμενη είχε «πείσει» τις υπαλλήλους ότι θα έκανε ότι έλεγε. Από εκεί και έπειτα και τα 12 λεπτά παραμονής της στο εσωτερικό της τράπεζας περίμενε υπομονετικά να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, το ΑΤΜ και να πάρει τα χρήματα, όπως αποτυπώνεται στη φωτογραφία που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».



Φορά ξανθιά μακριά περούκα, μαύρα γυαλιά, μπεζ μπουφάν (ίσως διπλά ρούχα), έχει περασμένη χιαστί μία μαύρη τσάντα. Το δεξί της χέρι είναι ελεύθερο, ενώ στο αριστερό έχει μία λευκή ιατρική μπλούζα κάτω από την οποία είναι κρυμμένο το όπλο. Αφού πήρε τα 125.000 ευρώ είχε και άλλον διάλογο, όπως εκείνη κατέγραψε σε κείμενό της, όταν μία υπάλληλος της είπε ότι «κι εμείς φτωχοί άνθρωποι είμαστε». Η Πόλα Ρούπα υποστήριξε ότι της πρότεινε να πάνε σε «τυφλό» σημείο όπου δεν υπήρχαν κάμερες για να της δώσει 5.000 ευρώ, τα οποία και δεν δέχτηκε από φόβο.



Στην Μαλεσίνα ο διάλογος είχε περισσότερα χαρακτηριστικά της καθώς μίλησε για «ληστεία κοινωνική παρέμβαση» για «απαλλοτρίωση χρημάτων από τράπεζα» και για «σωτηρία μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής», ενώ ήταν πιο επιθετική και πιεστική από την προηγούμενη. Φορούσε μαύρη περούκα, διπλά ρούχα, έμεινε 15 λεπτά, η άλλη συνεργός σκούπιζε τα σημεία που ακούμπησαν, ο άνδρας πίεζε και έκανε τη συλλογή των χρημάτων και στο τέλος «έπλυναν» το αυτοκίνητο με χλωρίνη! Οι συνεργοί της φαίνεται να είχαν αρκετή εμπειρία σε τέτοιες ενέργειες επεσήμαιναν οι αρμόδιοι αξιωματικοί.



Ο Γιώργος Πετρακάκος στις 11 Αυγούστου 2011, εμφανίζεται σε ληστεία τράπεζας στο Γαλατά Τροιζηνίας με λεία 124.000 ευρώ έχοντας στο πλευρό του μία γυναίκα με πλατινέ περούκα. Καλύπτει τα νώτα του όταν εκείνος πιέζει τους υπαλλήλους να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Μένει σε σημείο που μπορεί να εποπτεύει όλο τον χώρο. Φορά περούκα, πλατινέ χρώματος, γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό, καρό ασπρόμαυρη μπλούζα, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Έχει περάσει χιαστί στο λαιμό της μία τσάντα και στο δεξί της χέρι κρατά χαμηλά ένα πιστόλι.



Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα εντοπίζεται γυναικεία παρουσία στη ληστεία υποκαταστήματος της Άλφα Μπανκ στη Ντάπια Σπετσών με λεία πάνω από 500.000 ευρώ. Σε αυτή φαίνεται να συμμετέχουν οι Γιώργος Πετρακάκος, Νίκος Μαζιώτης, Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης. Η συγκεκριμένη γυναίκα, στις 16 Ιουλίου 2012 μπαίνει στο υποκατάστημα της Άλφα Μπανκ στη Ντάπια Σπετσών, μαζί με τους τέσσερις συνεργούς της. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στέκεται κοντά στην είσοδο της τράπεζας καλύπτοντας τις κινήσεις των υπολοίπων. Έχει καστανά μαλλιά, πιθανόν περούκα, φορά σκούρα γυαλιά ηλίου, γκρι μακό κοντομάνικο μπλουζάκι με λογότυπο, μαύρο κολάν και μαύρα αθλητικά παπούτσια ενώ έχει χιαστί μία μαύρη τσάντα. Στο αριστερό της χέρι φορά μαύρο γάντι, ενώ στο δεξί, το πιστόλι χαμηλά κοντά στο σώμα της.


Πήρε μέρος σε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες;



Μία γυναίκα εμφανίζεται σε δύο τουλάχιστον ενέργειες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, πίσω από το τιμόνι οχημάτων με τα οποία διέφυγαν οι δράστες των επιθέσεων. Ο επιχειρησιακός πυρήνας της Ο.Λ.Α., της «θυγατρικής» του Επαναστατικού Αγώνα και δημιούργημα του Νίκου Μαζιώτη από την επαφή του με τους ποινικούς «συνεταίρους», όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είχε… άρωμα γυναίκας από τις πρώτες ενέργειές της. Στις 14 Ιανουαρίου 2013, την εντοπίζουν στην αποτυχημένη επίθεση με αντιαρματικό RPG και επιτυχημένη με πολεμικό καλάσνικοφ, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού, και στην «γαζωματική» επίθεση με 56 σφαίρες δύο πολεμικών καλάσνικοφ στις 12 Δεκεμβρίου 2014, εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ.



Στη θέση του οδηγού του κλειστού φορτηγού, που περίμενε τους «πολυβολητές» της πρεσβείας στην οδό Λαζάρου Σώχου ήταν γυναίκα, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Από αυτό βγήκαν οι δύο δράστες πυροβόλησαν το κτίριο της πρεσβείας και επέστρεψαν σε αυτό για να διαφύγουν. Αντίστοιχη γυναικεία παρουσία υπήρχε στη σύνθεση των ατόμων που επιτέθηκαν στα γραφεία της ΝΔ. Και σε εκείνη την επίθεση στη θέση του οδηγού αυτοκινήτου μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, καθόταν μία γυναίκα. Ο εντοπισμός της ήταν καθαρότερος όταν βγήκε από το όχημα, μαζί με δύο ακόμη άνδρες, σε οικόπεδο που χρησιμοποιείτο ως αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο σε απόσταση περίπου 3-4 χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, όπου το πυρπόλησαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα ή μοτοσικλέτες.



Άρωμα γυναίκας είχαν και οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο κρησφύγετο της οδού Καλλιφρονά στην Κυψέλη, όπου χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία Αντώνης Σταμπούλος.

Μετά την σύλληψή του την 1η Οκτωβρίου 2014, όταν επιχειρούσε να πάρει από γκαράζ στον Βύρωνα, τη σκάρα του οχήματος που χρησιμοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας για την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Στο εσωτερικό του, μεταξύ άλλων υπήρχαν δύο κράνη μοτοσυκλετιστή. Σε ένα από αυτά υπήρχε μίγμα γενετικού υλικού, από το οποίο προέκυπτε γενετικός τύπος γυναίκας. Το εργαστηριακό αυτό αποτέλεσμα συνδεόταν με καταθέσεις γειτόνων που είχε συλλέξει η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις οποίες στην πολυκατοικία έμπαινε συχνά μαζί με τον Σταμπούλο μία γυναίκα.



Μόνο μία τρομοκρατική οργάνωση παγκοσμίως έχει χτυπήσει τον «Ναό του Χρήματος» στη χώρα της, το Χρηματιστήριο. Ήταν ο «Επαναστατικός Αγώνας» με το τελευταίο χτύπημά του στις 2 Σεπτεμβρίου 2009. Κλεμμένο φορτηγάκι από την Καισαριανή, παγιδευμένο με μεταλλικά δοχεία ελαιολάδου που περιείχαν 150 κιλά πετρελαιοαμμωνίτιδας ANFO και άλλο υψηλό εκρηκτικό, δύο μοτοσυκλέτες «προπομποί» και μία ακόμη «οπισθοφυλακή». Ο οδηγός του κρανοφόρος κι αυτός. Ισοπέδωσαν μεγάλο μέρος του κτιρίου στο οποίο είχε μετακομίσει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα.

«Καρμπόν» τα χαρακτηριστικά και στην επίθεση σε έναν άλλο χρηματοπιστωτικό «Ναό». Την οδό Αμερικής 4. Τράπεζα της Ελλάδος, γραφεία του εκπροσώπου του ΔΝΤ, γραφεία του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, Λέσχη Αθηνών, εμπορικό κέντρο. Η μοναδική ίσως διαφορά, σύμφωνα με επικεφαλής αξιωματικούς του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, η... ταμπέλα, ίσως «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», λένε χαρακτηριστικά. Με βεβαιότητα όμως, δείχνουν το «επαναστατικό ζευγάρι». Πόλα Ρούπα, Νίκο Μαζιώτη, κάποιους από τους ληστές των... Μεθάνων, και αρκετά απομακρυσμένα τον «Μανώλη της 17Ν», Χριστόδουλο Ξηρό.

Ο Νίκος Μαζιώτης, αλλά κυρίως η Πόλα Ρούπα, στα τελευταία στάδια του Επαναστατικού Αγώνα, αρέσκονταν σε επιθέσεις προς μεγάλους οικονομικούς στόχους, με μακροσκελέστατες αναλύσεις στις προκηρύξεις ανάληψης που ακολουθούσαν.

ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/pola-roupa-apo-tis-katalipseis-tou-polutexneiou-ston-epanastatiko-agwna



.σ.σ.: Τύφλα νά ΄χουν τα Ομηρικά Έπη, μπροστά σ’ αυτήν την ηρωική και γενναία περιγραφή του αρθρογράφου, παράδειγμα προς μίμηση των έργων μιας αδίστακτης συμμορίας, ο οποίος πέραν των στοιχείων σεναρίου κινηματογραφικής ταινίας που θα ζήλευε και το πιο ευφάνταστο Χόλιγουντ όπως είπαμε και πριν, που δίνει, δίνει και στην καλπάζουσα φαντασία των νέων, να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμα αυτών των “αγωνιστών”, τους οποίους πουθενά, μα πουθενά, στο κείμενό του -υπερήφανε αρχισυντάκτη, διευθυντή συντάξεως αν υπάρχετε- δεν αναφέρει ως ληστές, τρομοκράτες, κλέφτες, φονιάδες, κακούργους, άκρως επικίνδυνα και ψυχρούς εκτελεστές, άτομα, για την ασφάλεια και την ησυχία μιας άκρως, επίσης, τρομοκρατημένης Ελληνικής κοινωνίας, εδώ και 40 χρόνια!..

Για κάτι τέτοιους συντάκτες και συγγραφείς σαν αυτόν, φαίνεται ότι τέτοιοι -ληστές, τρομοκράτες, κλέφτες, φονιάδες, κακούργοι- είναι μόνο η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές της, ή οι 500.000 χιλιάδες Έλληνες ψηφοφόροι που τους ψήφισαν!..).





Τέλος, το τέταρτο (4) σταχυολόγημα, βρίσκεται ΕΔΩ:


ΚΑΡΦΙΑ από Χρυσόγονο: «Δύο χρόνια έχω να δω τον Πρωθυπουργό- Προφανώς ενημερώνεται από τον Καρανίκα»

Πόλεμος μεταξύ του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα- Απάντηση από Μαξίμου

«Καρφί» ότι έχει να δει τον Πρωθυπουργό περίπου δύο χρόνια, εκτόξευσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς αν θα δει τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, μιας που είναι στη συμπρωτεύουσα σήμερα, ο ευρωβουλευτής απάντησε: «Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Δυο χρόνια έχω να δω τον Πρωθυπουργό, από τον Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε κατ’ ίδιαν τον έχω δει» είπε αρχικά ο κ. Χρυσόγονος και πρόσθεσε: «Προφανώς ενημερώνεται επαρκώς για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κ. Νοτοπούλου και το υπόλοιπο επιτελείο του Μαξίμου».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι τα όσα λέει δημόσια, ενοχλούν, ο ίδιος απάντησε: «αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι… Από εκεί και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως κακό σενάριο τις πρόωρες εκλογές, τονίζοντας πως «επαγγελία της κυβέρνησης ήταν να εφαρμόσει με τον λιγότερο επαχθή τρόπο μια οδυνηρή συμφωνία και αυτό πρέπει να κάνει, με έξοδο στις αγορές το καλοκαίρι του 2018 για να μην ζητεί δανεισμό από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης».

Αυτή την εντολή για να την διεκπεραιώσει ο κ. Τσίπρας, συνέχισε, πρέπει να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος του οποίου δεν εξαρτιόταν από τους δανειστές ... «Αν το υλοποιήσει, οι δανειστές θα μετριάσουν τις παράλογες, κατά τα άλλα, απαιτήσεις τους».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκε με την κυβέρνηση και στο θέμα του κ. Σόιμπλε, λέγοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και οι σκληροί των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας δεν έχουν πρόβλημα με το αν κυβερνούν την Ελλάδα αριστεροί ή δεξιοί, αλλά στόχος τους είναι να εκφοβίσουν μέσω της Ελλάδας την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία που είναι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης. Για αυτό άφησαν να πέσει ο Σαμαράς και στηρίζουν την Πορτογαλία.

«Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, αν δεν επανέλθουμε στις αγορές το καλοκαίρι, τέταρτος διακανονισμός δεν πρόκειται να υπάρξει και συνεπώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα» προειδοποίησε.

Ο Κώστας Χρυσόγονος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια βήματα για την καταστολή του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, αλλά είναι ανεπαρκή.



(και η αποστομωτική) Απάντηση από του Μαξίμου



Άμεση ήταν η απάντηση από το Μαξίμου, στην οποία υπονοήθηκε ότι οι δηλώσεις που έχει κάνει δημόσια κατά καιρούς ο ευρωβουλευτής και η διαφοροποιημένη στάση που έχει κρατήσει από την κυβέρνηση, είναι αυτά που έφεραν τη δυσαρέσκεια.

«Κατανοούμε την αγωνία του, αλλά ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνομιλητές του και όχι κατ' ανάγκην από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών» δήλωσαν κυβερνητικές πηγές.



ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΎΛΙΟ:



Όσον αφορά το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο τώρα, διαβάστε τι είπε ο απερχών Πρόεδρός του Μάρτιν Σουλτς, στην Εφημερίδα Σουντόϊτσεν Τσάϊτουνγκ, γιατί μέχρι τώρα κι αυτός άλλα έλεγε και αλλιώς μας παραμύθιαζε:

Παρατηρούμε ότι οι καταστροφείς έχουν ρεύμα και αυτό χρήζει απαντήσεως. Τα συνθήματα των λαϊκιστών και των ακροδεξιών δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει κανείς με περίτεχνα σμιλεμένα επιχειρήματα. Η χοντροκομμένες συμπεριφορές χρειάζονται μερικές φορές και ανάλογη αντιμετώπιση...
Εν τούτοις πρέπει να αναρωτηθούμε από πού προέρχονται ο θυμός, η απογοήτευση, η απελπισία των ψηφοφόρων κομμάτων όπως το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας. Δεν πρόκειται μόνο για πολίτες οι οποίοι περνάνε δύσκολα. Είναι και εύποροι πολίτες οι οποίοι φοβούνται για το άδηλο μέλλον. Αυτούς τους φόβους δεν μπορεί κανείς να τους διαλύσει με τη μίμηση ανεύθυνων συνθημάτων...
Μετά το “Μπρέξιτ” δεν αντιμετωπίστηκε το θέμα με σωστό τρόπο. Η απόφαση των Βρετανών έδωσε τη δυνατότητα να εμβαθύνουν οι σχέσεις της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως δεν αξιοποιήθηκε. Βρισκόμαστε σε τέλμα. Τώρα πρέπει να κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ιδίως για την ευρωζώνη. Δεν έχω όμως αυταπάτες, βλέπω τις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες οι οποίες δεν το επιτρέπουν...
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ήταν υπέρ, αλλά σκοντάφτει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις εθνικές κυβερνήσεις. Η ΕΕ είναι τόσο ισχυρή όσο τις επιτρέπουν τα κράτη- μέλη...
Τα εθνικά κράτη μεταβίβασαν εδώ και χρόνια περισσότερες αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες αλλά δεν το εξήγησαν στους πολίτες. Αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι συμφωνούν στις Βρυξέλλες κάνουν μετά στην πατρίδα τους σαν να εξαναγάστηκαν από κάποια αόρατη δύναμη να το κάνουν. Αυτό είναι ολέθριο...