ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ: ΈΝΑ ΆΘΛΙΟ ΒΉΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΈΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΑΔΌΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ, ΤΗΣ ΜΟΡΦΏΣΕΩΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ...

Ο πίνακας της Βικιπαιδείας 
που εμφαίνει ότι ο "Πυραίχμης"
γράφει ή λειτουργεί για λογαρια-
σμό του Δήμου Πολυκάστρου. 
Όλοι αυτοί του πίνακα, δούλεψαν 
γαι να βγει το λήμμα "Ευζωνοι", 
στην Βικιπαιδεία.
Τον τελευταίο καιρό αυξάνεται και πληθύνεται η κατακραυγή των αναγνωστών της Βικιπαιδείας με αυτά τα ανατριχιαστικά που διαβάζουν στις ιστοσελίδες της, σχετικά με τα λήμματα που δημοσιεύτηκαν ή δημοσιεύονται σ’ αυτήν, τόσο για την σοβαρότητά τους, όσο και για την εγκυρότητα, την ιστορική πραγματικότητα, το κυριότερο και πιο σημαντικό. Μία εγκυκλοπαίδεια πρωτίστως είναι ιστορία και μετά... τσελεμεντές.
Η Βικιπαιδεία ξεκίνησε φιλόδοξα να γίνει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια όλων των εποχών στο διαδίκτυο, αλλά από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, μάλλον θα γίνει το εκμαυλιστήριο της ιστορίας και του αποπροσανατολισμού, το βήμα κάθε αναρχικού ψευτο-επαναστάτη, ο οποίος ονειρεύτηκε τον εαυτό του στον καθρέφτη και συγγραφέα ιστορικό!
Κομπάζει σήμερα πως έχει εκατομμύρια λήμματα, κάλεσε όλους τους επισκέπτες της να γίνουν “συγγραφείς” των λημμάτων της οι ίδιοι, ή να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πλην όμως, όταν αυτοί που το προσπαθούν καλώς, ο τελευταίος λόγος πάντα, ανήκει σ’ αυτήν και τους δραγουμάνους της που διόρισε στην Αθήνα, αυτοί έχουν δικαίωμα... ζωής και θανάτου επί των λημμάτων που ανεβάζουν οι χρήστες της ως εκδότες συγγραφείς, και φυσικά, ότι δεν συμφέρει σ’ αυτούς τους “σοφούς” που κάθονται πίσω από τις κουρτίνες και τους χλιδάτους καναπέδες των σαλονιών τους, ή το πετούν στα σκουπίδια, ή δεν το ανεβάζουν με τίποτα. Ποτέ!
Αυτό θα το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε κάνει το σφάλμα να διορθώσει κάποιο λήμμα προς το ιστορικό αληθές ή να σημειώσει παράδειγμα, “αυτή η φράση, παράγραφος ή άποψη, δεν είναι εγκυκλοπαιδική γνώση, δεν έχει καμιά θέση σ’ αυτές και την εγκυκλοπαίδεια”, θα συναντήσει την άρνηση των αφανών “συντακτών της”, των “ιλουμινάτων” της, οι οποίοι με το αλάθητο σοφού ή ιερωμένου βλάκα, θα αφήσουν την δική τους άποψη στον πίνακα, και δεν θα κάνουν ποτέ δεκτή την άποψη ή την ιστορική αλήθεια άλλων, ισχυριζόμενοι και μια “ουδετερότητα” η οποία δεν μπορεί να καθορίσει κανείς που αρχίζει ακριβώς, αλλά και που σταματάει;
Αν προσπαθήσει να το ανεβάσει δεύτερη ή τρίτη φορά, ακόμα χειρότερα, γιατί θα εισπράξει “φραγή”, ή αλλιώς μπάτσο από τον “δάσκαλο” που έτρωγαν παλιά στα σχολεία τα αγράμματα μαθητούδια.
Εντελώς συμπτωματικά περιηγηθήκαμε σε κάποια λήμματα της Βικιπαιδείας χωριών του νομού Κιλκίς. Τα οποία κείνται κοντά στην Ελληνική μεθόριο με την “Φύρομ”. Δεν θα ήταν άσχημο αυτή η τρύπα των Βαλκανίων να ονομαστεί έτσι. Κι αυτά που διαβάσαμε ή είδαμε, μόνο τα μαλλιά που δεν μας έπεσαν, ή τα μυαλά μας δεν χάσαμε! Και με την υποστήριξη του Δήμου Πολυκάστρου, της Ελληνικής Πολιτείας δηλαδή, ο οποίος όχι μόνον φαίνεται να συναινεί μ’ αυτές τις ανοησίες, αλλά και να τις επαυξάνει κιόλας!
Το λήμμα “Εύζωνοι” που αφορά το χωριό των Ευζώνων, μέσω του Δήμου Παιονίας, φαίνεται να το έχει κάνει κατάληψη ένας Σλαβομακεδόνας ο οποίος κρύβεται πίσω και από την ανωνυμία -βασικό και τεράστιο σφάλμα της Βικιπαιδείας να υποθάλπει απόψεις “ανωνύμων”- ονόματι “Πυραίχμης”. Ο οποίος υποθέτουμε, πως δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με τον μεγάλο σύλλογο τοξοβολίας του Πολυκάστρου, για τυχόν παρεξηγήσεις ή άλλες διαστρεβλώσεις.
Αυτός ο ανώνυμος “Πυραίχμης” της Βικιπαιδείας λοιπόν, έχει γράψει τέτοιες ανοησίες στο λήμμα “Εύζωνοι”, που αν κάποιοι κάτοικοι των Ευζώνων, Έλληνες πρόσφυγες των ανταλλαγών του ΄22 τις διαβάσουν, θα πάθουν νευρικό κλονισμό, αν όχι και υστερική κρίση!
 Όσοι προσπάθησαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στο λήμμα “Έύζωνοι”, εισέπραξαν την αναιδή μήνη του ανωνύμου “Πυραίχμη”, αλλά και την πάγια τακτική από άλλες παραμέτρους της Βικιπαιδείας, με κάποιον Τζαβάρα ονόματι έμμισθο(;) συντάκτη της στην Αθήνα, να τον κρατάει “ζωντανό” και να τον στηρίζει! 
Όλες οι απόψεις και οι θέσεις του “Πυραίχμη” για τους Ευζώνους είναι οι γνωστές “σλαβομακεδονικές” αλυτρωτικές, αποσιωπάται εντελώς η καταγωγή των σλαβοφώνων Βουλγάρο-μακεδόνων” στην καταγωγή που υπάρχουν και σήμερα -απολύτως φυσικό, αφού πριν από έναν αιώνα η περιοχή σλαβοκρατούνταν σε πολύ μεγάλο βαθμό, η πολιτική του Βενιζέλου στις ανταλλαγές αυτή ήταν, να γεμίσει τα άδεια χωριά κοντά στη μεθόριο Μακεδονίας Θράκης που είχαν αδειάσει από τον βουλγαρικό πληθυσμό ο οποίος έφυγε, είτε στη Βουλγαρία είτε στα Σκόπια του Τίτο, με Έλληνες πρόσφυγες- και, εξαίρεται η φυσιογνωμία κάποιου “μακεδονομάχου” κατσαπλιά ή ληστάρχου βουλγαρόφωνου, “μακεδονομάχος” ναι, για ένα διάστημα, αλλά με την απέναντι πλευρά και έννοια στη συνέχεια.
Φυσικά, πολλοί προσπάθησαν να διορθώσουν όπως είπαμε αυτές τις ανοησίες, φαίνεται και από άλλες σελίδες τις Βικιπαιδείας αυτό, όλες όμως οι προσπάθειες... τελεσιδικούν, και βρίσκουν τοίχο στους αφεντάδες της και κρατούντες τα κλειδιά της των Αθηνών.
Έτσι, τα πάμφτωχα και διαστρεβλωμένα λήμματα, όχι μόνον των Ευζώνων αλλά και των άλλων χωριών του νομού Κιλκίς, του ίδιου του Κιλκίς, δεν θα δουν ποτέ την αλήθεια, δεν θα δουν ποτέ το φως της αντικειμενικότητος, το φως της πραγματικής ιστορίας, αλλά θα διαιωνίζονται στις θέσεις της “σκοπιανής” προπαγάνδας, η οποία από τότε που εγκατέλειψε την περιοχή και ο Ελληνικός στρατός, οργιάζει και έχει εντελώς απολωλαθεί! Μια και η αστυνομία της περιοχής περί άλλων τυρβάζει! Να θυμηθούμε την στάση της την περίοδο των λαθροεισβολέων (και κατ’ άλλους “μεταναστών”), οι οποίοι ξευτέλισαν την Ελλάδα με τα καμώματά τους διεθνώς, ζημίωσαν τον ΟΣΕ με πάνω από 10,0 εκατομ. εμπορική αξία, γέμισαν τις τσέπες μαύρο χρήμα σε κάποιους μαυραγορίτες της περιοχής, άνοιξαν και πάτησαν πλιατσικολόγοι τα σπίτια της Ειδομένης των Θεσσαλονικέων κατοίκων της, η Ελληνική Αστυνομία έβλεπε απαθέστατα και παγερά, τρεις φορές να καίνε τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης, οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι να κλαίνε, και αυτοί να κάθονται απαθείς με σταυρωμένα χέρια να απολαμβάνουν το θέαμα και τη φωτιά, με το αιτιολογικό ότι έτσι είχαν “διαταγές”! Αστυνομία για μαύρα κλάματα, δηλαδή!
Το άκρον άωτον της αθλιότητος όμως αυτού του ανωνύμου “Πυραίχμη” -του ίδιου του Δήμου Πολυκάστρου δηλαδή, αφού αυτόν υποδηλώνει η παραπομπή του πίνακα που βλέπεται στην αρχή του κειμένου- στο λήμμα των Ευζώνων, είναι όταν αποκαλεί τους πρόσφυγες του χωριού του ΄22, οι οποίοι είναι η συντριπτική σημερινή πλειοψηφία του πληθυσμού των Ευζώνων “αθλία μειονότητα”, και τους ειρωνεύεται ότι τάχα, ήρθαν να “φυλάξουν Έλληνες” από την Τουρκία, την περιοχή.
Δεν ξέρουμε τι μέτρα προτίθεται να λάβει ο Δήμος Πολυκάστρου γι’ αυτές τις δημοσιευμένες αθλιότητες της Βικιπαιδείας, εγκυκλοπαίδειας παρακαλώ, το πιο σημαντικό να αποκαλυφθεί η ταυτότητα αυτού του “παίονα, Πυραίχμη” στο Πολύκαστρο, γιατί αν συνεχίσει έτσι, δεν προβλέπω ο επόμενος Δήμαρχος να είναι Σλαβο-βούλγαρος “μακεδόνας”, Σκοπιανός δηλαδή, αλλά βέρος... Γευγελιώτης!