ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΓΙΑΤΊ;

Ο σούπερ-σταρ των Ε.Ε.Δ. που θα
πολεμάει με... 5 αεροπλάνα στα χέρια του. 
παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία!
Αλλά ενώ έπρεπε να χαίρομαι, διαβάζοντας τα “προσόντα” του νέου Α/ΓΕΕΘΑ μας -προέρχεται από το σώμα στο οποίο έδωσα 33 από τους καλύτερους μήνες της ζωής μου- δεν ξέρω γιατί; Γέλασα με την ψυχή μου, ρε παιδιά!.. Ναι, γέλασα!.. Κι όταν σας λέω γέλασα, ειλικρινά, ξεκαρδίστηκα στα γέλια! 

Θέλοντας ο “Δολ (από το δόλιος) να του πλέξει το εγκώμιο... Ανάθεμα την ώρα... Δημοσίευσε τα πέντε “ατού” του ως νέος Α/ΓΕΕΘΑ, σας τα παρουσιάζω εδώ, να γελάστε κι εσείς, παρεμβάλλοντας κάποια σχόλια δικά μου μικρά, γιατί αν γράψω μεγάλα... μπορεί και να ξεφύγω άγρια.

Το 1ο «ατού» του Χρήστου Χριστοδούλου, είναι ότι: “τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία και πολλές παραστάσεις στο πεδίο της στρατιωτικής διπλωματίας, χάρη στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος» που διοργάνωνε η Πολεμική Αεροπορία, αλλά και στο διεθνές συνέδριο αεροπορικής ισχύος”. 

(Σ.Σ.Σ: Η απάντηση του “Αδελφού του Θανάση” στον Μητροπολίτη Πιερίας, όταν του ζήτησε οργανωτική επιτροπή να φιλοξενήσει κάποια παιδιά σχολικής ηλικίας ξένων χωρών στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως δωρεάν, και αυτός τους ζήτησε τιμή 5στερου ξενοδοχείου, ήταν: “Φάε πούτσα μ’ καλαμπόκι!..”.
Όταν έγινε υπουργός ο εικονιζόμενος, 
μου είπε η γυναίκα μου έντρομη: 
Το ήξερες ότι ο Αποστολάκης είναι "Βατράχι"; 
Ακριβώς, της απάντησα.Όπως το είπες. Βατράχι...
2ο “ατού”: "Ως αρχηγός ΓΕΑ, ο Χρήστος Χριστοδούλου διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με την κυβέρνηση και το Μαξίμου, πράγμα το οποίο μέτρησε προκειμένου τελικώς να επιλεγεί από το ΚΥΣΕΑ για το τιμόνι του ΓΕΕΘΑ... 

(Σ.Σ.Σ.: Χα-χα-χα... Χααα-χα-χα!.. Χααααα-χα-χα-χα-χα!.. Ρε, όοοοοξω!.. Χααααααα-χα-χα-χα-χα!..).

...Ενώ έχει και πολύ καλές σχέσεις με τον σημερινό υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, είχαν καλή συνεργασία στο διάστημα που ήταν ο ένας αρχηγός ΓΕΑ, και ο άλλος Α/ΓΕΕΘΑ...". 

(Σ.Σ.Σ.: Ξανά... Χα-χα-χα-χα-χα... Χααα-χα-χα!.. Χααααα-χα-χα-χα-χα!.. Ρε, όοοοξω!.. Χααααααα-χα-χα!..) 

3ο “ατού”: “Θεωρείται χαμηλών τόνων, αλλά ταυτόχρονα είναι και «σούπερ» επιχειρησιακός, καθώς έχει στο ενεργητικό του 4.400 ώρες πτήσης με μαχητικά αεροσκάφη και άλλα αεροπλάνα, ενώ έχει διατελέσει και διοικητής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας από το 2015 έως το 2017...". 

(Σ.Σ.Σ.: Χαμηλοβλεπούσα... “Μοδίστρα” δηλαδή, ο κύριος, αλλά, καλά που έχει 4.400 ώρες πτήσεως, και σε έναν πόλεμο με την τουρκία... Αυτός ο παππούλης... Θα πετάει πέντε-πένε τα αεροπλάνα, δύο στα χέρια, δύο στις μασχάλες, και ένα στα δόντια... Κάνοντας και τρεις πτήσεις... αυτοκτονίας ημερησίως!.. Κάθε μέρα! 

4ο μεγάλο “ατού”: "Ο Χρήστος Χριστοδούλου γνωρίζει από πρώτο χέρι το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, καθώς τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αναλάβει το έργο της αναχαίτισης των τουρκικών μαχητικών που κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο". 

(Σ.Σ.Σ.: Επιτέλους, μάθαμε και ποιοι κάνουν τις αναχαιτίσεις των τούρκων στην Ελλάδα!.. Δηλαδή, τη βάψαμε!.. Αφού γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δεκάδες χιλιάδες παραβιάσεις των τούρκων στο Αιγαίο, χωρίς να ρίξει ούτε μία... πιστολιά στη θητεία του, οι τούρκοι από σήμερα, θα τις μετακομίσουν στο... Ιόνιο!..). 

Και 5ο, και φαρμακερό ατού: "Έχει -λέει- εμπειρία και από μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα, αφού χειρίστηκε το θέμα της αναβάθμισης των F-16". 

(Σ.Σ.Σ.: Αααφερίμ!.. Που θα ’λεγε και ο ομόλογός του ανθρωποφάγος ανατολίτης στα... ελληνικά!.. Ρε μπας και μπέρδεψε ο “αρχηγός” τη ΣΜΑ... Είναι Σμανίτης (όχι σμηνίτης, ρε)... Πετούσε με κάνα... ανεμόπτερο, και μας το παίζει τώρα στα γεράματα “ακροτίμ”, δοκιμαστής αεροσκαφών... ελληνικής παραγωγής; 

Πρώτα ήταν η ΠΥΡΚΑΛ. Δυνατή και κραταιή, έφερε σε πέρας με επιτυχία και έναν πόλεμο, τον Αλβανικό. Μετά η ΕΒΟ. Η οποία καταβρόχθισε την ΠΥΡΚΑΛ. Και τώρα η ΕΑΣ του Χριστοδούλου, η οποία καταβρόχθησε την ΠΥΡΚΑΛ και την ΕΒΟ. Και η οποία παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, διαλύεται (κοιτάξτε και τα χάλια της Λάρκο), γιατί αυτός ο κύριος, “έχει μεγάλη εμπειρία από εξοπλιστικά προγράμματα”...


Και ο, μόλις τριών ωρών, Α/ΓΕΣ, που θα
πάρει σύνταξη στρατηγού σε Νοσοκομείο
 της Αλεξανδρουπόλεως!
Και όπως όλα τα καλά νέα, ήρθε και το τελευταίο, άκρως αξιόμαχο και αυτό! Ο, επίσης, παππούλης νέος Α/ΓΕΣ, ώρες μετά την αναρρίχησή του στο νέο του αξίωμα, έπαθε έμφραγμα και... κατέληξε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως!.. 

Ρε Ουουούστ!.. Ρε ουουούστ... Κομματάνθρωποι του κερατά!.. Προσκυνητές... Προσκυνημένοι ποδοφιλούντες... Άκαπνοι, αβολίδοτοι... Μπόφορ που λέγαμε στη μονάδα το 1968... Τετράδυμα, “Γκαρ-8”... Κλπ, κλπ... 

Ουουουουούστ!.. Ουστ από μπροστά μας... Στο πυρ το εξώτερο και τοις κολαζομένοις αυτού!

[Σ.Σ.Σ.: Νεοελληνική στρατιωτική φιλοσοφία οπλικών συστημάτων: Όταν οι άλλοι αγοράζουν πυραύλους, άλλα μεγάλα όπλα μαζικής καταστροφής, εσύ αναβάθμιζε την... καραβάνα σου, ντύνοντάς τη με ασημόχαρτο, το οποίο πετάς μετά το φαγητό, σ’ απαλλάσσει και από το... πλύσιμο!..].