Θεμιστοκλής |
Μπορεί η σαρωτική νίκη στα στενά της Σαλαμίνος να ήταν Ελληνική, αν δεν υπήρχαν όμως τρεις άνθρωποι (εκ των οποίων οι δύο), να την σχεδιάσουν και να την εκτελέσουν, οι Έλληνες στους οποίους ο καθείς έχει άποψη, ακόμα και αν αυτή είναι καταστροφική, δείτε παρακάτω στο απόσπασμα, τι έγινε
Σαλαμίνα |
Από τότε που εφευρέθηκε το πολιτικό, οι Έλληνες πολιτικοί και ψευτο-πολιτικάντηδες, έγιναν η μύξα της πολιτικής στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό.
Ο Ξέρξης... απολαμβάνει τη νίκη του απ' το Αιγάλεω (σίτι). |
Ναυμαχία, σκηνή. |
Θεμιστοκλής, Ευρυβιάδης και Αδείμαντος, τα ιστορικά πρόσωπα που επέτρεψαν την Ελλάδα μετά το τελειωτικό κτύπημα, να βαδίσει στη δόξα και τον πολιτισμό, τον ένα και μοναδικό! Τον ΕΛΛΗΝΙΚΌ!
Ο Θεμιστοκλής ( Αθηναίος) ο Στρατηγός (σαν το Στεφανή παράδειγμα), ο Ευρυβιάδης (Σπαρτιάτης, προσωποποίηση της ανδρείας) ο Ναύαρχος (σαν τον... τσιπρο-Αποστολάκη παράδειγμα), και ο Αδείμαντος (το τσογλάνι Κορίνθιος, σαν τον Μητσοτάκη ή Τσίπρα, άλλο παράδειγμα, όμοιος ωμοίω, κι... η κοπριά στα λάχανα):
Αρχαίο κείμενο:
“Ἡμεῖς τοι, εἶπεν, ὦ μοχθηρέ, τὰς μὲν οἰκίας καὶ τὰ τείχη καταλελοίπαμεν, οὐκ ἀξιοῦντες ἀψύχων ἕνεκα δουλεύειν, πόλις δ' ἡμῖν ἔστι μεγίστη τῶν Ἑλληνίδων, αἱ διακόσιαι τριήρεις, αἳ νῦν μὲν ὑμῖν παρεστᾶσι βοηθοὶ σώζεσθαι δι' αὐτῶν βουλομένοις, εἰ δ' ἄπιτε δεύτερον ἡμᾶς προδόντες, αὐτίκα πεύσεταί τις Ἑλλήνων Ἀθηναίους καὶ πόλιν ἐλευθέραν καὶ χώραν οὐ χείρονα κεκτημένους ἧς ἀπέβαλον"
Ναυμαχία, σκηνή |
Μετάφραση:
“Εμείς, ω μοχθηρέ, εγκαταλείψαμε τα σπίτια και τα τείχη μας, επειδή πιστεύουμε ότι δεν αξίζει να γίνουμε σκλάβοι για να προστατεύσουμε άψυχα πράγματα, εμείς έχουμε την μέγιστη πόλη της Ελλάδας, στις διακόσιες τριήρεις, με τις οποίες θα απωθήσουμε τον εχθρό, αν φύγετε θα μας προδώσετε για δεύτερη φορά, και οι Έλληνες δεν θα αργήσουν να καταλάβουν ότι οι εμείς Αθηναίοι έχουμε μια ελεύθερη πόλη που δεν είναι κατώτερη από αυτή που εγκαταλείψαμε...”.
Είναι η απάντηση του Θεμιστοκλή στον προδότη Αδείμαντα, ο οποίος τον κατηγόρησε ως άπατρι (πολιτικό τερτίπι σαν τα σημερινά), προκειμένου να περάσει την φιλοτομαρική του άποψη, στείρα όσο και ανόητη, να φυλάξει την Κόρινθο για την οποία φυσικά ο Ξέρξης αν νικούσε, είχε ράμματα για την γούνα της, απείλησε ότι θα αποσύρει τα Κορινθιακά πλοία από την Σαλαμίνα, και θα τα πάει στον Ισθμό.
Στην υγεία σας, καλά Χριστούγεννα οι Χριστιανοί, καλό “Ηλιοστάσιο” και Πρωτοχρονιά οι Εθνικοί (Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, Πρώτη γιορτή του χρόνου, λέμε στα Κάλαντα)...
Τα οποιαδήποτε συμπεράσματα, δικά σας...