ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΉΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΆΤΩΝ!

Τέτοια είναι η σημερινή μέρα, όχι μόνο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, αλλά και όλων των άλλων Ολοκαυτωμάτων που έζησαν στους νεωτέρους χρόνους της Ιστορίας, λαοί όπως Αρμένιοι, Έλληνες, Κούρδοι, όχι μόνον Ισραηλίτες, γνώρισαν την αισχίστη αυτή βαρβαρότητα, οι τρεις πρώτοι από την ανθρωποφάγα κανιβαλίζουσα τουρκιά, οι τέταρτοι, από τις Ναζιστικές ύαινες των Βαρβάρων Ούννων (Γερμανών), στον Β' ΠΠ.

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, αυτό που έγινε με τους Ισραηλίτες στα ναζιστικά στρατόπεδα του Άουσβιτς και του Μπίργκενάου, δεν είναι παραμύθι, είναι σκληρή πραγματικότητα, δεν είναι όμως, μόνον αυτοί που το έζησαν εκεί ως λαός, αλλά και όλοι οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, οι οποίοι βρέθηκαν σ΄ αυτά. Τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην δεκαετία του 2000, ένα ντοκιμαντέρ που είδα μιας Αμερικανο-Ισραηλίτισσας σκηνοθέτιδος για τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των ναζογερμανών, Άουσβιτς, Νταχάου κλπ, στο τέλος της ταινίας στη συζήτηση, στην ερώτησή μου, και ενώ η σκηνοθέτις υπέρ αμύνονταν της αμερόληπτης δουλειάς της, ότι θέμα της δεν ήταν μόνον οι "Εβραίοι, αλλά και όσοι των άλλων λαών βρέθηκαν σ' αυτά, της είπα: "Μα δεν έδειξες και κανέναν άλλον στο ντοκιμαντέρ σου, εκτός από Εβραίους; Έναν Αυστριακό χαζοχαρούμενο γύφτο έδειξες, αυτόν όλο κι όλο!". Έτσι για να πάρουμε μία εικόνα, πως βλέπουν οι Ισραηλίτες το Ολοκαύτωμα, το οποίο έχει γενική μορφή, και δεν στοχεύει μόνον τους Εβραίους. Μα, θα μου πείτε "6,0 εκατομ. Εβραίοι, έχασαν τη ζωή τους σ' αυτά;". Ωραία, και 50 εκατομ. Ευρωπαίοι ή άλλοι, έχασαν την ζωή τους στον πόλεμο αυτόν. Τον Β'ΠΠ.

Συνηθίζουμε να λέμε οι “Εβραίοι”, λάθος, ο Εβραϊσμός (Παλαιά Διαθήκη, Ταλμούδ) είναι θρησκεία, όπως και ο Χριστιανισμός. Η εθνικότητα των Εβραίων είναι Ισραηλίτες, “Κράτος του Ισραήλ”, όπως και των Χριστιανών στην Ελλάδα, είναι Κράτος Ελλήνων. Κι αυτό γιατί, στους Ισραηλίτες υπάρχουν και πολίτες άλλων θρησκιών, όπως μουσουλμάνοι (αλεβίτες στην τουρκία), χριστιανοί, άθρησκοι (άθεοι), το πλείστον, όμως των Ισραηλιτών πολιτών στο Ισραήλ σήμερα, είναι Εβραίοι.
Να θυμηθούμε και το καπέλωμα που έφαγαν τα “200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση” τον περασμένο χρόνο, όλες οι γιορτές, υποτονικές, όπου έγιναν, καπελώθηκαν από την χριστιανική θρησκεία, με το επαίσχυντο εκείνο “Ορθοδοξία ή Θάνατος”, ενώ το πραγματικό της Επαναστάσεως ήταν, “Ελευθερία ή Θάνατος”!
Με αφορμή την ημέρα αυτή, πολλά δημοσιεύματα κάνουν και πάλι το γύρω του διαδικτύου, αλλά υπέρ άλλα κατά, με μόνο σίγουρο, όπως είπα και παραπάνω, ότι το Ολοκαύτωμα υπήρξε, και είναι αυτό που αντίκρισε ο συμμαχικός στρατός, μπαίνοντας σ' αυτά τα στρατόπεδα. Του Άουσβιτς και του Μπιργκενάου.

Η Ισραηλινή πλευρά δεν χάνει την ευκαιρία να το “γιορτάσει”, καλά κάνει, ημέρα μνήμης και όχι λήθης είναι, από την γιορτή όμως, έως την ασύστολη προπαγάνδα, ή την καπήλευση του γεγονότος που παίρνει πολλές φορές, του προσδίδουν οι “αφεντάδες” του, απέχει σταδίους εβδομήκοντα!
Είναι γνωστή εξ' άλλου η σκληρή “Εβραϊκή” προπαγάνδα, δεν ξενίζει κανέναν το γεγονός, σε σημείο μάλιστα, που αυτή, η προπαγάνδα, όταν υπερβαίνει τα εσκαμμένα, από την συμπάθεια που προσμένει να αποκομίσει στις τάξεις των παθόντων, μετατρέπεται σε αντιπάθεια, πολλές φορές και αυτή, να ξεπερνάει τα όρια!
Μόλις σήμερα έμαθα (διάβασα), και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, πως “Η Μίσσα και οι Λύκοι”, εκείνο το 10χρονο κοριτσάκι εβραιόπουλο, που από το Βέλγιο φυγάς, ξεκίνησε για την ανατολική Ευρώπη να βρει τους χαμένους γονείς της, θύματα του Ολοκαυτώματος, δεν ήταν παρά μια καραμπινάτη απάτη, η οποία κατέληξε στα δικαστήρια, όπου αποκαλύφθηκε και η πλήρης, γυμνή αλήθεια!
Η ιστορία και η ταινία όμως, έμειναν, θα την βλέπουν γενεές και γενεές στο διηνεκές, θα χύσουν τα μαύρα δάκρυα όσοι την δουν (την απάτη), όπως και το ντοκιμαντέρ που έτρεξε να γυρίσει επώνυμος σκηνοθέτης ντοκιμαντερίστας, ο οποίος μετά την αποκάλυψη της απάτης, ψελλίζει κάτι δικαιολογίες, που δεν απευθύνονται ούτε σε μωρά παιδιά!
Προχθές, ο Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος της Ισραηλινής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και όχι μόνον, του οποίου τον πατέρα Μωρίς στα νιάτα μου ήξερα εκ του συστάδην, υπεραμύνθηκε (ψευδώς), σε συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ότι ο πρώτος ανώτερος Έλληνας πεσών στο Αλβανικό Μέτωπο, ήταν ο Αντισυνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής (Πρεμετή, στις 5 Δεκεμβρίου 1940), από την Χαλκίδα, του οποίου την θυσία θα είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσω, ενώ το σωστό είναι, ο πρώτος πεσών ανώτερος αξιωματικός του Ελληνικού στρατού, είναι ο μανιάτης Ταγματάρχης Παναγιώτης Μαντούβαλος, σε μια επίθεση αυτοκτονίας σχεδόν, σε Ιταλικό οχυρό-πολυβολείο, την 17ην Νοεμβρίου 1940. (ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=nOrb-_UxSYk )
Δεν μένει τώρα, να διαβάσω ότι και το “Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ” είναι απάτη, για να τα παίξω εντελώς, με την αισχρή Εβραϊκή προπαγάνδα, που δεν σέβεται ούτε τα δικά της.

Πληθώρα δηλώσεων σήμερα, και από επωνύμους πολιτικούς της Ελλάδος όλων των παρατάξεων, δεν είμαι εναντίον αυτών, αλλά, αυτοί οι λαλίστατοι πολιτικοί, που στο διάολο είναι; όταν γιορτάζεται το Ολοκαύτωμα του Διστόμου, το Ολοκαύτωμα του Χιορτάτη, το Ολοκαύτωμα των Κερδυλίων, το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, και βλέπουμε στις γιορτές αυτές ελαχίστους τοπικούς παράγοντες, ΚΑΝΈΝΑΝ εκπρόσωπο της Βουλής, κανέναν υπουργό, στέλνουν πάντα τον δεύτερο και τον τρίτο Γραμματέα του υπουργείου τους, οι ίδιοι προφασιζόμενοι ότι έχουν φόρτο εργασίας, ή, κατά πως έλεγε και η μάνα μου, “Κάνουν τα τσ'κάλια χέρια”!
Ευτυχώς, που υπάρχει και ο Στρατός στις γιορτές αυτές, στέλνει κανένα άγημα, κι αυτό πολλές φορές όχι της προκοπής, αλλιώς θα ήταν τρεις κι ο κούκος, ο παπάς, ο ψάλτης και ο καντηλανάφτης!
Πότε, το Ελληνικό “Βολευτήριο”, θα ψηφίσει νόμο -αυτό που τρέχει να βγάλει νόμους για το τίποτα, τιποτένιους- “Ημέρα του Ελληνικού Ολοκαυτώματος”, για τις βαρβαρότητες και ωμότητες, των ναζο-γερμανών Ούννων βαρβάρων;
Και γιατί μέχρι τώρα, δεν ψηφίστηκε ο νόμος αυτός;
Ευοί ευάν αδέρφια, ποτέ, όντως, άλλο Ολοκαύτωμα...
Άλλο κακό να μη μας βρει... Η Ελλάδα είναι όρθια, εμείς την γονατίζουμε με τις πράξεις μας... Μέχρι την επόμενη δημοσίευσή μας, “ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ”, να θυμηθούμε κι εκείνον τον γίγαντα του είδους, Άλκη Στέα.