ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Χάος αριθμός 318 - Κώστα Καραμανλή, ΚΛΟΤΣΗΣΕ ΤΗ "ΘΕΙΤΣΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ


ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΤΕ τη Μπακογιάννη από το «ΥΠΕΞ». Διασύρει και Προδίδει την Ελλάδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ!

Κώστα Καραμανλή, ήταν μέγα λάθος σου, που της ανέθεσες το πρώτο Υπουργείο της χώρας… Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;;; Τώρα κοιμήσου αιωνίως, στον Πολιτικό σου τάφο, που ο ίδιος με τα χεράκια σου έσκαψες!

Ένας Καραμανλής έφτιαξε την Ελλάδα μετά το 1950, και ένας Καραμανλής, την καταστρέφει με γεωμετρική πρόοδο, μετά το 2000!.. Θα μείνεις στην Ιστορία, ως ο Πρωθυπουργός, που δεν είχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ με το μέρος του!.. Και ευτυχώς, δεν ζει ο θείος σου, να σε… καμαρώσει!..

Αν έμεινε ίχνος ανδρισμού και πολιτικής ευθύνης, έστω και σε έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, να παραιτηθεί ΑΜΕΣΩΣ… Να πέσει, να φύγει αυτή η σάπια Κυβέρνηση, η οποία πνίγηκε στο σκάνδαλο, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την καμαρίλα, την φαμιλιοκρατία, τη ΒΡΟΜΑ!..


"Χάος"


Μην προκαλείται τόσο ξετσίπωτα το Λαό, και μάλιστα τον Ελληνικό!.. Όσοι το έκαναν, μετάνιωσαν οικτρά! Ο λαός όταν «απαντάει», δεν το γνωρίζει ΚΑΝΕΝΑΣ! Αν σας αρέσει να ακροβατείτε, διαλέξτε άλλο επάγγελμα. Του σχοινοβάτου!..

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, για την προσγείωση αεροσκάφους των Σκοπίων που θα μεταφέρει τον ανθέλληνα υπουργό εξωτερικών του κρατιδίου στην Κέρκυρα, απέστειλε η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, κ. Νίνα Γκατζούλη.

Στην επιστολή αυτή, σε έντονο ύφος, η κ. Γκατζούλη, αναφέρει για λογαριασμό όλων των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά τον κόσμο:

«Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ευρώπης, Καναδά και Αφρικής εκφράζουν έντονη διαμαρτυρία για την απαράδεκτη, εθνικά επιζήμια, προσωπική απόφαση της Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη (σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων Ελληνικών εφημερίδων), να αποδεχτεί την είσοδο στην Ελλάδα του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, κ. Μιλόσοσκι για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα στις 27-28 Ιουνίου, με αεροσκάφος των «Μακεδονικών» αερογραμμών.

Yπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μιλόσοσκι πρόσφατα βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να προωθήσει το θέμα της μηνύσεως της ΠΓΔΜ εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι ο ίδιος κ. Μιλόσοσκι ο οποίος μιλά για καταπιεσμένη «Μακεδονική», «Αλβανική» και «Τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα.

Ακόμη, είναι ο ίδιος κ. Μιλόσοσκι ο οποίος σε συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση προ δύο ετών μιλούσε για προβλήματα μεταξύ «Μακεδόνων» και Ελλήνων και μεταξύ «Μακεδονίας» και Ελλάδας, χωρίς καμιά αντίδραση από την κ. Μπακογιάννη. Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σε διάφορες συνεντεύξεις του στον Ελληνικό και διεθνή Τύπο ισχυρίστηκε πως έως και το 1988 το βόρειο αυτό κομμάτι της ελληνικής γης δεν ονομαζόταν Μακεδονία, αλλά Βόρεια Ελλάδα... και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ουδέποτε τον διέψευσε. Η απόφαση αυτή της κυρίας Υπουργού αποτελεί εξευτελισμό της χώρας μας με απόλυτη υπευθυνότητα του Υπουργείου Εξωτερικών διότι δεν είναι «εξαίρεση», όπως ισχυρίστηκε ο αντιπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Δελαβέκουρας, αλλά σαφέστατη απόκλιση από την πολιτική που έχει διακηρύξει η παρούσα κυβέρνηση και ενέκρινε ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του και διακύβευση εθνικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν η Εξοχότητά Σας κάλεσε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας της ΠΓΔΜ, κ. Τσερβενκόφσκι δεν του επετράπη να μπει στη χώρα με αεροσκάφος των «Μακεδονικών» αερογραμμών, μία πολύ σωστή και εθνικά αξιοπρεπής απόφαση. Η ως άνω παραχώρηση της κυρίας Υπουργού αναιρεί την αξιοπρεπή αυτή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης και αυτό πριν καν αρχίσει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».

[]

“ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2009”, ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Με λίγο λιγότερη προσέλευση κοινού από πέρυσι, αλλά περισσότερη θέρμη, ζωντάνια, και προ παντός συμμετοχή νέων ανθρώπων, παιδιών, έγιναν και φέτος τα «14α Προμήθεια» στο Άλσος του Προμηθέως στον Όλυμπο (Λιτόχωρο), θεσμός, που σημαίνει ότι πέρασαν 14 χρόνια από τότε που ο ευφυής εκείνος καθηγητής του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, Έλληνας Τρύφων Ολύμπιος, οραματίστηκε και έκανε πράξη, εν μέρει, τον τρόπο ζωής των σημερινών Ελλήνων, στο δρόμο και τη λατρεία που χάραξαν ΕΚΕΙΝΟΙ. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Τρεις μέρες συναντήθηκαν, συνέφαγαν, συνέπιαν, και συλλογίστηκαν Ελληνικά και φέτος, στοχάστηκαν, αδέρφια Έλληνες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, αλλοδαποί που τρέφουν έρωτα, αγάπη για τα πατρώα μας και τις ιδέες μας στο βουνό των βουνών, αποτίνοντας και ελάχιστο φόρο τιμής, στον ημίθεο που για χάρη των ανθρώπων δέχτηκε καρτερικά το μαρτύριο που του επέβαλλε ο κοσμοκράτορας Δίας, Προμηθέα. Για το «έγκλημά» του, να κλέψει το φως, με κάθε ερμηνεία της έννοιας από τους θεούς, που μόνον αυτοί προνόμιο κατείχαν, και να το μεταδώσει στους ανθρώπους.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν πέρα από τα συγκεκριμένα αρχαία δρώμενα (αφή προμηθεϊκού πυρός, σπονδές, λιτανείες), ομιλίες, θέατρο, απαγγελίες ποιημάτων, αθλητισμό, μουσικές παρουσιάσεις, μουσικές εκτελέσεις.

Ο «Κήπος του Επίκουρου», του οποίου ηγείται ο Μάριος Βερέττας με τις γνωστές εκδόσεις του, στην ομήγυρη του πρωινού του Σαββάτου που οργάνωσε, κάτω από τα

βαθύσκια των δένδρων του Ολύμπου, κατέπληξε με τις ανακοινώσεις των ομιλητών της (κάπου 14), οι οποίοι σε χρόνο ενός 5λεπτου, τοποθετήθηκαν σε προβληματισμούς και ιδέες, οπαδοί και λάτρεις πάντα της φιλοσοφίας και βίου, πολιτείας του Επίκουρου.

Από αυτούς αναφέρουμε ενδεικτικά τον κ. Χρήστο Γιαπητζακη, γιατρό-γενετιστή, ο οποίος έχει γράψει και ένα υπέροχο βιβλίο (εκδόσεις Βερέττα), σχετικό με το μεγάλο δάσκαλο.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή το απόγευμα στο Δίον, όπου έγινε για πρώτη φορά η αφή του «Προμηθεϊκού Πυρός», το οποίο στη συνέχεια με δάδες, μεταφέρθηκε έως το άλσος του Προμηθέως, από αθλητές-δρομείς.

Η οργανωτική επιτροπή αιτήθηκε άδεια να κάνει την αφή μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, πάρκο του Δίου, η οποία όμως δεν της εδόθη. Γι’ αυτό και έγινε έξω. Μάλιστα, κάποιοι του αρχαιολογικού χώρου με ύφος χαιρέκακο, ιδιοκτησιακό, σχολίασαν σε μας ότι «δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου…», για να πάρει την απάντησή μας: «Και βεβαίως μπορεί να κάνει, ο κάθε Έλληνας ότι του γουστάρει, μέσα στους δικούς του αρχαιολογικούς χώρους, σ’ αυτόν ανήκουν και αυτού «ιδιοκτησία» είναι, και όχι του ανωνύμου Κράτους, η των επωνύμων αφεντάδων-αρχαιολόγων του, εκτός από το να τους καταστρέφει…».

Το βράδυ της πρώτης μέρας της Παρασκευής, στο ταβερνάκι έλαβε χώρα φιλολογικό συμπόσιο με θέμα «Σοφιστές και Σοφιστική», ενώ προηγήθηκε απαγγελία ποιημάτων στον ελεύθερο χώρο του άλσους με τον τίτλο «Πεμπτουσία», από τον Αλέξανδρο Αχαιό συνοδεία μελοποιημένων ορφικών ύμνων από τον Βασίλη Γαλανό.

Εισηγητές ήταν ο Γεώργιος Κλήμης – Καλλίμαχος, ιστορικός πολιτισμολόγος, ο Στέφανος Κολέττας – Μέλανθος, συγγραφέας-εκπαιδευτικός, ενώ τον συντονισμό και το προεδρείο είχε, η κ. Σεμέλη Τραυλού.


Στη συνέχεια όμως, και παρότι η δροσιά, υγρασία στο Άλσος του Προμηθέως απείχε πολύ λίγο από το… ψιλοβρόχι, την παράσταση έκλεψε η προβολή του ντοκιμαντέρ του Θεόδωρου Μαραγκού “Μπλακ-Μπεεέ”, την οποία παρακολούθησαν όλοι, παρά την οδυνηρή όπως προείπαμε, δροσιά-κρύο του Ολύμπου.

Στο τέλος, ο κ. Θεόδωρος Μαραγκός, ένας συμπαθέστατος και πολύ γλυκός άνθρωπος, απάντησε υπομονετικά σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού που του έπεφταν βροχή, τόσο για τη δομή του έργου, όσο και για τον τρόπο γυρίσματός του στην Ιταλία.

Το ντοκιμαντέρ αυτό του Θεόδωρου Μαραγκού παίχτηκε στο «Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2005», και απέσπασε δικαίως και επαξίως, το 2ο βραβείο.

Η πλοκή του εξελίσσεται στην Κούμα της Ιταλίας (Κύμη Ευβοίας), αρχαία Ελληνική πόλη-αποικία των Κυμαίων κοντά στη Νεάπολη (Νάπολι), και οι Ελληνικοί πάπυροι που βρέθηκαν στις ανασκαφές της Πομπηίας, αναγνώστηκαν (αναγιγνώσκονται ακόμα, όπως και ανασκάπτονται ακόμα), παρότι κάρβουνα και ολοσχερώς καμένα χαρτιά, από την έκρηξη του ηφαιστείου.

Και από τους οποίους παπύρους, ενώ περιμέναμε όλοι, να βρούμε τίποτα χαμένες τραγωδίες, συγγράμματα έργα του Αριστοτέλη η του Πλάτωνα, αυτοί μας προέκυψαν, βίος και πολιτεία από το έργο του Επίκουρου.

Αξίζει τον κόπο, και πάρα πολύ μάλιστα, να δείτε αυτή την υπέροχη δουλειά του κ. Μαραγκού -εμείς την ερωτευτήκαμε- ψάξτε στις Λέσχες πολυμορφικών δίσκων να τη βρείτε, και αν δεν βρείτε το δίσκο, απευθυνθείτε στις εκδόσεις Βερέττα, οι οποίες θα σας το προμηθεύσει, έναντι τις τιμής των 15 ευρώ.

Ο καθένας Έλληνας πρέπει να δει αυτή την ταινία, δεν θα σας το πουμε -ούτε και ο κύριος Μαραγκός το ήξερε, το έμαθε στα γυρίσματα του έργου- θα μάθετε εκτός των άλλων από αυτήν, και από που; πως; από το Ελληνικό, προέκυψε το Λατινικό αλφάβητο!

Το Σάββατο το πρωί, πέραν της «Συναντήσεως των Φίλων του Επίκουρου» που ήταν για μας μία ξεχωριστή εμπειρία, η επικολυρική ποίηση για πολύ ώρα, χωρίς να γίνεται βαρετή, της κ. Γεωργίας - Αλεξίου Γοργούς, συνοδεία αυλού και κιθάρας, ήταν καταπληκτική.

Μετά τη διανομή του Κυκεώνα, αρχαιοελληνικό έδεσμα που μαγείρεψε η Οργανωτική επιτροπή για όλους όσους παρευρέθηκαν στα «Προμήθεια 2009», μπήκαμε στο χώρο των αθλημάτων για όλους τους παρευρισκομένους, στους οποίους μετέχοντες η νικητές, δόθηκαν συμβολικά μετάλλια και στεφάνια. Τα οποία περισσότερο χάρηκαν τα παιδιά.

Τελετάρχης των μικρών αυτών αθλητικών αγώνων, ο κ. Σωκράτης Χριστοδουλάρης από τα βασικά ιδρυτικά στελέχη του «ΕΑΡ», ενδεδυμένος με ωραία και φανταχτερή, αρχαιοελληνική ενδυμασία.

Στον «Προμηθεϊκό δρόμο», το κυρίως άθλημα των αγώνων των Προμηθείων που ξεκίνησε και αυτός από το Δίον, συμμετείχαν πραγματικοί αθλητές, κάλυψε απόσταση 14,5 χιλιομέτρων με ανάβαση κλίσεως Λιτοχώρου, έως το Άλσος του Προμηθέως πάνω από 10%, πρώτος ήρθε, κέρδισε, έκπληξη για μας, ο αθλητής από την Ορμύλια Αντώνιος Δημ. Παπαδημητρίου, με χρόνο 1:06. Για να ακολουθήσει και δεύτερος δικός μας αθλητής στις πρώτες θέσεις, ο Τιμολέων Κατσίμερος από τη Νικήτη. Ο χρόνος του Τομολέωντα, 1:06. Στο δρόμο αυτόν πήραν μέρος 200 και πλέον αθλητές όλων των κατηγοριών και όλων των ηλικιών, πλην παιδιών. Οι γυναικείες συμμετοχές ήταν τρεις, η μία αλλοδαπή. Όπως και η συμμετοχή του Ζόραν, Σέρβου, που τερμάτισε κι αυτός στις μεσαίες θέσεις. Όλοι οι αθλητές πήραν από ένα αναμνηστικό μετάλλιο με την προτομή του Φιλίππου Β , ενώ στεφανώθηκαν με στεφάνια καμωμένα της χλωρίδος του Ολύμπου, κισσό, έλατο, φτέρη. Με το ίδιο μετάλλιο, επισήμως, την προτομή του Φιλίππου, τιμήθηκε από την οργανωτική επιτροπή και ο πρωτεργάτης, ο οραματιστής, δημιουργός των «Προμηθείων», Τρύφων Ολύμπιος.

Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε και την πολύτιμη αρωγή της Αστυνομίας Λιτοχώρου, η οποία ήταν διακριτικά παρών όλο το 3ημερο, τόσο στο χώρο του άλσους, όσο και στο χώρο σταθμεύσεως των αυτοκινήτων.

Και στην πορεία του «Προμηθεϊκού πυρός από το Δίον, και στον αγώνα του μικρού μαραθωνίου (Προμηθεϊκού δρόμου), διευκόλυνε τα μέγιστα τους αθλητές.

Ιδιαίτερη νότα έδωσαν με την παρουσία τους τα μικρά περίπτερα των βιβλιοπωλών, όσο και των περιοδικών εφημερίδων του χώρου Ελληνικής κοσμοθεάσεως, όπως πρώτη φορά φέτος; εμφανίστηκε να πουλιέται και μόδα αρχαιοελληνικής ενδυμασίας. Την οποία εμείς προσωπικά, χαρήκαμε όλως ιδιαιτέρως.

Χίλια συγχαρητήρια για την προσπάθεια, το ζήλο, την υπομονή και το κουράγιο, στην Οργανωτική επιτροπή να φέρει σε πέρας μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση, το σκηνοθέτη Γιώργο Φωτεινό, τον πολιτιστικό σύλλογο «Προμηθέα Πυρφόρο», αλλά και πολλούς άλλους, που έβαλαν το χεράκι τους επαξίως στην επιτυχία, και δεν είναι δυνατόν λόγω χώρου, να καταχωρίσουμε εδώ.


ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΩΝ “ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ”


Δεν έχουν να κάνουν μ το οργανωτικό η εκτελεστικό μέρος από την οργανωτική επιτροπή, των διαφόρων δρωμένων, αλλά με την ταβέρνα που λειτουργεί στο «Άλσος του Προμηθέως», η οποία στους λογαριασμούς της, των φαγητών, «αποκεφάλιζε» στην κυριολεξία της λέξεως, κόσμο!

Τα πάντα ήταν πανάκριβα, και η ποιότητα πάρα πολύ χαμηλή. Δεν ξέρουμε με ποιούς πελάτες, και πως δουλεύει αυτή η ταβέρνα-εστιατόριο; εμάς τουλάχιστο, δεν πρόκειται να μας ξαναδεί, ούτε στα τραπέζια της, ούτε στα καθίσματά της.

Την Παρασκευή το βράδυ, και λόγω πλήθος κόσμου, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με συμπαθέστατο ζευγάρι από τη Βέροια, όπου ο κύριος παρήγγειλε ένα καραφάκι τσίπουρο με μεζέ, και η σύζυγός του κάτι… σκουρόχρωμα κεφτεδάκια. Εμείς ένα αναψυκτικό, αφού ήμασταν ήδη, φαγωμένοι.

Όταν στο τέλος ήρθε ο λογαριασμός, ο κύριος πλήρωσε για όλα… Κρατηθείτε, προσωπικά κοντέψαμε να πάθουμε συγκοπή, αλλά δεν το δείξαμε… 36 Ευρώ!

Την άλλη μέρα δυστυχώς, ήταν η σειρά μας να κάνουμε το… σφάλμα, και πληρώσαμε ένα απαίσιο και βρομερό λουκάνικο, που ακόμα έχουμε τη δυσάρεστη γεύση του στο λαιμό μας, με μία στοιχειώδη ντοματοσαλάτα, λίγο ψωμί, χωρίς νερό, αυτό δεν μας το επέβαλλαν, να το πούμε, 13 ευρώ.


ΚΑΙ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ»


Ενώ το γεγονός των «Προμηθείων» έχει αποδεχτεί σιωπηρά και φανερά, ύστερα και από 14 χρόνια τελέσεώς τους, όλη ανεξαρτήτως, η τοπική κοινωνία του Λιτοχώρου, ξέρετε ποιοί το πολεμούν, ποιοί το μάχονται, με λύσσα δόντια και νύχια; Η Εβραιοχριστιανική μασονία των… Τράγων!

Αυτοί λοιπόν, στα πρώτα χρόνια των «Προμηθείων», πήγαινε και έκανε… εξαγνισμό του χώρου -άλσος του Προμηθέως- μετά την τέλεσή τους, επειδή λέει, οι προμηθειείς, εγκατέλειπαν το χώρο βρόμικο, ακάθαρτο, «μολυσμένο» και γεμάτο σκουπίδια!

[Σ.Σ.<Χ>: Το χώρο κατά την ταπεινή μας γνώμη, μολύνει το παρεκκλήσι εκείνου του παράφρονα Εβραίου αγριανθρώπου και ακριδοφάγου, εταίρου των ερήμων σκορπιών και φιδιών, που κάποιοι με πολύ λίγο μυαλό, ονόμασαν και βαφτιστή].

Πήγαν λοιπόν, οι Τράγοι, με τα «σώισον-μόισον», την εβραίικη σολομωνική, της σάρας της μάρας και του κακού συναπαντήματος, και βρήκαν -πάλι αυτοί το λεν- μία τέτοια χαβούζα με ακάθαρτα λύματα(!), που άφησαν οι προμηθειείς. Και αφού δεν έπεσαν μέσα οι ίδιοι να πνιγούν, να ησυχάσουμε μια για πάντα από δαύτους, έριξαν έναν σταυρό -σε τέτοια εκτίμηση τον έχουν- μετά την εβραίικη σολομωνική που τραβούσαν τα μαλλιά τους, και ο σταυρός ανέβηκε στην επιφάνεια… Θαύμα, ω των θαυμάτων!.. Μαζί με μία τεράστια πομφόλυγα, τον σατανά! Ελευθέρωσαν το σατανά από τα λύματα!.. Ε, αυτός ήταν ο εξαγνισμός!.. Σκότωσαν έτσι, στην τρέλα τους και την μωρωδίστικη λογική τους, το… πνεύμα του Προμηθέα! Δηλαδή, και μη χειρότερα!..

Αλλά επειδή αυτοί οι ρασοδιάβολοι δεν χαμπαριάζουν από αστεία, ούτε οι πράξεις τους είναι τόσο αφελείς, ώστε να περνούν σε κάθε στοιχειωδώς νοήμονα άνθρωπο απαρατήρητες, δείτε παρακάτω, και κλείνουμε μ’ αυτό, στο δρόμο που χάραξε εκείνος ο αρχιδιάβολος Εφραίμ, τι μοίρασαν άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, στους 2.500 - 3.000 ανθρώπους, που έμειναν μονίμως το 3ημερο, η πέρασαν από το Άλσος του Προμηθέως:

Κάντε κλικ και εδώ: www.haos1011.blogspot.com


***-***


Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ,

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΥΟΝΤΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ


Όταν χρησιμοποιούν το όνομά του οι ΠΑΝΤΕΣ, πρέπει να ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ πολύ!..


***** ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ *****


ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ


“Ο Όλυμπος ανήκει στους Έλληνες”

“Η αρπαγή τεραστίων εκτάσεων του Ολύμπου, του ιερού βουνού των Αρχαίων Ελλήνων και μία από τις ομορφότερες περιοχές της Μακεδονίας µας, είναι μία συνεχώς μεθοδευμένη απάτη δεκαετιών.

Οι αντιπρόσωποι της μονής εμφανίζουν ότι ανήκουν στη Μονή Διονυσίου περισσότερα από 54 χιλιάδες στρέμματα, στην παγκοσμίως ονομαστή πλαγιά του Ολύμπου, στην περιοχή του Λιτοχώρου.

Παρουσιάζουν δύο προσωρινούς τίτλους, έναν του 1874 και έναν του 1875.

[Σ.Σ.<Χ>: Κώστα Καραμανλή, με ποιά κυβέρνηση είναι αυτοί οι «άγριοι», με την Ελληνική η την Τουρκική; Εσύ, ποιανής Κυβερνήτης χώρας είσαι;]

Όπου παραχωρούνται από την τουρκική διοίκηση 5 και 4 χιλιάδες πήχεις αντιστοίχως.

[Σ.Σ.<Χ>: Προφανώς, το μέτρο ως μονάδα εκτάσεων, τετραγωνικών, δεν είχε εφευρεθεί ακόμα!..]

Πέριξ της παλαιάς, κυρίως μονής, για τις ανάγκες της.

Εμφανίζεται ένα άλλο έγγραφο το 1890, το οποίο συνέταξε και υπέγραψε κάποιος Γ. Παπαδόπουλος, ο οποίος διώχτηκε και καταδικάστηκε για σωρεία πλαστογραφιών και πέθανε στην φυλακή.

Μ’ αυτό το έγγραφο, που δεν υπάρχει σε κανένα υποθηκοφυλακείο, σε καμιά κρατική υπηρεσία, ούτε στο Τούρκικο προξενείο, αλλά ούτε και στο Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας, εμφανίζεται η μονή να κατέχει άλλα 20.200 στρέμματα.

Στις τότε διαμαρτυρίες των φτωχών και ακτημόνων κατοίκων του Λιτοχώρου, για τις παρανομίες και αρπαγές των μοναχών που ζούσαν στο μοναστήρι, ο πατριάρχης Ιωακείμ ο Γ’ τους αφόρισε, θέλοντας να τους τρομοκρατήσει χρησιμοποιώντας ανιαρά λόγια, και ο αφορισμός παρέμεινε μέχρι το 1989.

Όμως αυτές τις εκτάσεις της Μακεδονίας, τις απελευθέρωσε ο Ελληνικός στρατός το 1912. Οι Έλληνες στρατιώτες έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτά τα χώματα, ώστε να δοθούν στον Ελληνικό λαό, που υπέφερε αιώνες κάτω από τον Τούρκο κατακτητή.

Με Προεδρικό Διάταγμα, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 03/08/1933, παραχωρούνται 30 χιλιάδες στρέμματα στη μονή.

Με υπουργική απόφαση το 1952, απαλλοτριώνονται και εξαγοράζονται από τη μονή, µε τη σύμφωνη γνώμη της, 5 χιλιάδες στρέμματα προς αποκατάσταση των ακτημόνων Λιτοχωριτών.

Αθροιστικά, οι τρεις πλαστοί τίτλοι της μονής, συμφωνούν µε το Προεδρικό Διάταγμα του 1933, δηλαδή 30 χιλιάδες στρέμματα, περίπου. Αν αφαιρεθούν από αυτά τα 5 χιλιάδες που απαλλοτριώθηκαν το 1952, μένουν 25 χιλιάδες στρέμματα.

Το 1968 γίνεται συμβόλαιο διανομής μεταξύ των ανθρώπων της μονής και του χουντικού καθεστώτος και μοιράζονται όχι 25 αλλά 54 χιλ. στρ., εκ των οποίων 80% για την μονή και 20% για το δημόσιο. Από που προέκυψαν τα επιπλέον 29 χιλιάδες στρέμματα είναι άγνωστο.

Το έγκλημα που διαπράχτηκε το 1968, ξεπουλώντας Δημόσιες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων υπέρ της Μονής Διονυσίου, καλείται σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη να διαλευκάνει.

Παρόλα αυτά, η αρπαγή συνεχίζεται και στις μέρες µας, καθώς η διοίκηση της μονής διεκδικεί άλλα 4.250 στρέμματα. Το 1998, σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα, το πολυμελές πρωτοδικείο Κατερίνης κάνει δεκτή την αγωγή και εκδίδει θετική απόφαση υπέρ της μονής. Εισηγητής ήταν ο καλός συνεργάτης της, πρωτοδίκης Λεωνίδας Στάθης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα για άλλες υποθέσεις.

Συγχρόνως, µέ εντολές της ηγεσίας της μονής, παραβιάζονται πολεοδομικοί κανόνες και περιβαλλοντικοί νόμοι, στήνονται Ανώνυμες Εταιρείες, διεκδικούνται παραλιακές εκτάσεις στο Βαρικό Λιτοχώρου μεγάλης τουριστικής αξίας, υλοτομούνται ανεξέλεγκτα τα δάση, διώχνονται οι από γενεές εγκατεστημένοι κτηνοτρόφοι, αλλάζοντας τη χρήση γης παράνομα, ενώ δηλώνονται ψευδή στοιχεία και αποσπώνται μεγάλα ποσά παραβιάζοντας την Κοινοτική νομοθεσία.

Με τις ενέργειες αυτές, η διοίκηση της μονής καταρρακώνει το χριστιανικό συναίσθημα, αποπροσανατολίζει τον απλό πιστό, και αλλοιώνεται ο όρος μοναχισμός και ακτημοσύνη.

Επίσης ενισχύει και ικανοποιεί την ιδιοκτησιακή της µανία, την βουλιμία και την απληστία της, εν γένει.

Οι συμπεριφορές αυτές είναι βλαβερές και ζημιογόνες, όχι µόνο για το χώρο της εκκλησίας, αλλά και για την Ελληνική κοινωνία.

Η προηγουμένη δημοτική αρχή αλλά και η σημερινή, επανειλημμένως ζήτησε από την διοίκηση της μονής να συμμορφωθεί και να πάψει να συμπεριφέρεται προκλητικά. Μάταια όμως, καθώς μας αγνόησαν παντελώς.

Γι’ αυτό είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε την απομάκρυνσή τους από την περιοχή μας. Η διοίκηση της μονής είναι ανεπιθύμητη πλέον, διότι η στάση τους όλα αυτά τα χρόνια είναι εχθρική απέναντι στο Λιτόχωρο.

Με τις ενέργειές τους έβλαψαν ανεπανόρθωτα το Δήμο Λιτοχώρου και μερίδα ιδιωτών, διεκδικώντας χιλιάδες στρέμματα που δεν τους ανήκουν, δημιουργώντας

και συντηρώντας έτσι, ένα εκρηκτικό κλίμα µε απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο θρυλικός Όλυμπος µέ την παγκόσμια ιστορία του, που χάρη σε αυτόν είναι γνωστή η Ελλάδα στα πέρατα της γης, το μνημείο αυτό της φύσης, είναι ιδιοκτησία της Μονής Διονυσίου, μέχρι και την κορυφή του Μύτικα. Ένα έγκλημα πολλών δεκαετιών συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Οι καταγγελίες έγκριτων δημοσιογράφων των Αθηνών, ότι η Μονή Διονυσίου διεκδικεί και εκμεταλλεύεται, ούτε 5 ούτε 10, αλλά 54 χιλιάδες στρέμματα µέ έωλους και πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, προκάλεσαν την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών το Μάιο του 2009.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς, διαβίβασε τις καταγγελίες αυτές στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης, όπου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

Ο Δήμος Λιτοχώρου και η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα, διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας προς το μετόχι της Διονυσίου, µέ αίτημα την απομάκρυνση της ηγεσίας της μονής από την περιοχή µας.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Λιτοχώρου να στηρίξουν µε την παρουσία τους αυτήν την προσπάθεια.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Λιτόχωρο µε κατεύθυνση το μετόχι, την Κυριακή 5 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.µ.

“Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ”